heropening regenbookpad

Collegevoorzitter Anka Mulder: “Waarom niet ook een lang regenboogfietspad, zoals in Utrecht”

Bij de heropening van het regenboogpad voor het hoofdgebouw in Enschede zei collegevoorzitter Anka Mulder woensdagochtend trots te zijn: “Persoonlijk vind ik diversiteit belangrijk, en wij als Saxion ook.” Mulder stelde tegenover een klein groepje aanwezigen voor om het niet bij dit pad te laten. “In Utrecht is er een kilometerslang regenboogfietspad. Hoe mooi zou het zijn als we dat in Enschede ook realiseren”, zei ze tegen wethouder Arjen Kampman.

Dat het pad vrijwel meteen onder moedwillig aangebrachte remsporen zit, bewijst volgens haar dat het gesprek over acceptatie ‘erg nodig is’.

De wethouder had wel oren naar zo’n fietspad. Want ook hij ziet in de aangebrachte remsporen bevestiging dat het gesprek noodzakelijk is en blijft. “Als ik de sociale media lees denk ik: er is nog een hoop werk aan de winkel. Daarom zijn we ook bezig met een groot kunstwerk in de stad, om aandacht te vragen voor diversiteit.”

Wethouder Kampman memoreerde het eerste pad, dat anderhalf jaar geleden werd aangelegd, maar weer moest verdwijnen omdat het te glad was. De ongelukken die daardoor ontstonden noopten de gemeente het pad weer te verwijderen.

Het pad is heel bewust pal voor Saxion aangelegd, zei Kampman. “Hier lopen dagelijks veel studenten.”

rik

Rik Visschedijk