Foto Jasper Rekers (1).jpg

Saxion en in opspraak geraakte docent Jasper Rekers definitief uit elkaar

Docent en voormalig BBB-kandidaat Tweede Kamerlid Jasper Rekers en Saxion gaan definitief uit elkaar. Hij was al geschorst vanwege haat-tweets aan onder andere politici vanaf een anoniem account. Rekers en zijn werkgever zijn dat vertrek ‘overeengekomen’, en het dienstverband is per direct beëindigd, zo staat op saxion.nl.

Saxion-woordvoerder Renée Koekkoek zegt desgevraagd geen details te kunnen geven over de eventuele voorwaarden waaronder het contract is ontbonden. “Dat is tussen werkgever en werknemer.” De ontstane complexe arbeidsverhouding wordt als reden opgevoerd om het contract te beëindigen. Dat is in overleg gegaan.

Volgens Saxion betekent een baan als docent  het hebben van een voorbeeldfunctie. 'En als onderwijsinstelling nemen we onze verantwoordelijkheid richting onze studenten heel serieus en daar passen deze uitlatingen niet bij.' Ook stelt de hogeschool dat Rekers altijd goed heeft gefunctioneerd en dat tijdens zijn tijd op de school niets gemerkt is van zijn uitlatingen. 

Rekers laat in een korte schriftelijke reactie aan SaxNow weten het communiqué van Saxion volledig te onderschrijven. 'Daar wil ik het voor nu verder bij laten.'

De docent was al geschorst, omdat via het ANP uitkwam dat hij haattweets stuurde vanaf een anoniem Twitter-account. Hij maakte onder meer politici uit voor ‘nazibitch’ en ‘pharmahoer. Saxion zetten hem per direct op non-actief, en liet een definitieve beslissing over zijn aanstelling in het midden, want eerst zou er een gesprek met zijn leidinggevende komen.

Rekers staat op een verkiesbare dertiende plek op de lijst voor BBB. Hij heeft al laten weten dat hij, als hij verkozen wordt, die plek niet zal innemen. De tweets verstuurde hij tussen 2020 en 2022, in coronatijd. Hij heeft laten weten in die periode ‘in de war’ te zijn geweest.

rik

Rik Visschedijk

Gerelateerde artikelen

Eva 1

SaxNow gaat live met bijzondere studenten: van kassameisje tot internetfenomeen, presteren bij FC Twente, en zorgen voor je eigen moeder

SaxNow gaat iets nieuws doen: we houden voor het eerst een eigen minifestival, speciaal gericht op studenten, al zijn medewerkers ook van harte welkom. Tijdens SaxNow Live op 23 mei hebben we voor jullie een schitterende line-up. Buiten voor het Ko Wierenga, van 12.00u tot 16.00u, delen drie studenten hun bijzondere verhalen. Ook is er een workshop columns schrijven, gekoppeld aan een prijs van 1.000 euro, kun je een professionele LinkedIn-foto laten maken, of gewoon keihard smullen van gratis poffertjes.

AFAS

“Maak evaluatie invoering AFAS toch openbaar”, zeggen medezeggenschappers na lezing

De Centrale Medezeggenschap (CMR) wil dat het college van bestuur de externe evaluatie van de invoering van AFAS alsnog openbaar maakt. Een kleine groep CMR-leden kreeg de evaluatie, waarbij ze de belofte deden om deze niet verder te verspreiden. Maar nu ze die evaluatie onder ogen hebben gehad, zien ze geen goede redenen voor vertrouwelijkheid.

DSCF5238-2.jpg

Na proef met sensoren volgt nu test via wifi om personen te tellen op Saxion

Saxion gaat wifi-tellingen inzetten om personen te tellen in ruimtes van de vierde verdieping van het Epy Drost-gebouw in Enschede. Het gaat om een proef. Doel is om zo goed mogelijk inzicht te krijgen in het ruimtegebruik op Saxion. Saxion testte daarvoor eerder al met sensoren, in dezelfde ruimtes. Volgens projectleider Erwin Dekker is het niet zo dat mensen gevolgd kunnen worden. “En we zien ook niet wie is ingelogd.”