Talida Header

Pretty in Pink! Hoe Talida ondanks beperkte ruimte alles schattig en helemaal ‘van haar’ maakt

Ontdek het roze nestje van Talida Daoud (20), studente Biologie & Medisch Laboratoriumonderzoek aan Saxion. Hoewel ze nog maar een paar maanden geleden in haar kamer trok, heeft ze die omgetoverd tot een meisjesparadijs, vol persoonlijke charme en kringloopschatten. Een verhaal tussen vintage lampen, veel roze, bloemen, ruches en lente-vibes. “Ik probeer van alles mijn vibe te maken.”

This article is also available in English

Hoewel ze er nog maar drie maanden woont, valt je toch één ding meteen op als je Talida’s kamer binnenloopt: hoe ze die helemaal de hare heeft gemaakt, met een duidelijke stijl. Zelf beschrijft ze haar kamer als heel meisjesachtig en roze en ziet een verband met het levendige lenteseizoen. Haar kamer voelt als een frisse en bloeiende lentelucht, een totaal contrast met het regenachtige en grijze weer buiten haar raam tijdens dit bezoek.  

Talida loopt momenteel stage op een laboratorium van Saxion in het kader van haar studie Biologie & Medisch Laboratoriumonderzoek. Ze is pas in februari in haar kamer komen wonen en woont samen met haar zus en één ander meisje. Samen vormen ze een klein gezellig en knus meisjeshuis.

Talida foto 1

Foto's: Marlene Mahn

Zelf heeft ze ook een meisjesachtige en energieke persoonlijkheid. Ze verwelkomt me meteen in haar kleine kamer. “Ik heb niet veel ruimte, maar ik probeer er het beste van te maken.” zegt ze. Een van de belangrijkste dingen voor haar. is om de ruimte ‘eigen’ te maken. Ze houdt van inrichten en creatief bezig zijn en ze vindt het belangrijk hoe haar ruimte eruit ziet en aanvoelt en wil het graag gezellig hebben.

Nog voordat ze naar Enschede verhuisde, begon ze met het verzamelen van klein meubilair en decoratie voor haar nieuwe kamer. Het resultaat? Twee hele dozen met alleen maar decoratie. Veel van haar snuisterijen en decoraties zijn kringloopspullen. Ze brengt vaak een bezoekje aan haar favoriete kringloopwinkel aan de Emmastraat in Enschede. Na verloop van tijd voegde ze steeds meer kleine details toe aan haar kamer.

Talida

Ze houdt dus van het vinden van verborgen schatten, maar ze gaat ook graag naar plekken als Søstrene Grene. “Ze hebben gewoon zoveel leuke dingen en ik wil altijd alles hebben.” Zoals veel jonge mensen, vindt ze het niet alleen leuk om op zoek te gaan naar decoratie en meubels, maar ook naar kleding. “Ik koop veel op Vinted, zoals leuke schoenen of vintage stukken.”

Thrifting is al jaren een trend, omdat het vaak goedkoper is dan dingen nieuw kopen. Vooral voor studenten, die vaak minder geld hebben, kan dit heel aantrekkelijk zijn. Ook al kan het wat moeite kosten om te vinden wat je wilt, je kunt uiteindelijk iets heel cools en onverwachts hebben. Sommige mensen doen aan thrifting bijna als een sport en steken veel energie in het vinden van zeldzame items en aanbiedingen, altijd op jacht naar iets nieuws.

De belangrijkste reden waarom Talida de voorkeur geeft aan thriften is dat de dingen die je zo koopt meer persoonlijkheid en een verhaal achter zich hebben. Vaak zit er een mysterie dat geheim kan blijven of ontdekt kan worden. “Ik zou echt moeten stoppen met kopen.” Er zijn gewoon zoveel interessante dingen te vinden. Er is tenslotte ook de mogelijkheid dat je iets zeldzaams of zelfs unieks vindt, dat alleen jij bezit.

Talida vertelt me over een bord dat ze ooit kocht, omdat ze de bloemen die erop geschilderd waren mooi vond. Ze kocht het voor maar een paar euro, maar het bleek een handgeschilderd antiek exemplaar te zijn van het merk Villeroy & Boch, een luxe keramiekfabrikant.

Laatst ontdekte ze een vintage chaise longue, die ze dolgraag had willen hebben, om op te zitten of bijvoorbeeld boeken op te lezen. “Zo'n bank waar oude rijke dames in films op liggen.” Ze was van plan om hem te kopen, maar kwam tot het trieste besef dat ze gewoon niet genoeg ruimte heeft.

Wil je meer te weten komen over een bepaald object of gebied? Ga dan met de muis over de hotspots in de interactieve afbeeldingen, en kom meer te weten. Die onthullen de verhalen erachter.

Voordat ze in Enschede kwam wonen, verhuisde ze van Zwolle naar Nijmegen. Daar woonde ze in een souterrain woonde dat meestal bewoond werd door de dochter van het echtpaar dat boven woonde en de kamer verhuurde. Omdat de kamer al gemeubileerd was en de dochter er veel van haar spullen in achterliet, had Talida geen ruimte die ze zich helemaal eigen kon maken. “Het voelde nooit echt als mijn eigen kamer, het voelde alsof ik de ruimte van iemand anders binnendrong.”

Die kamer was groter dan haar kamer nu. Toch was ze erg blij om te verhuizen en eindelijk zichzelf weer te kunnen laten zien, een echte eigen plek te hebben, en niet het gevoel te hebben dat ze vastzat in iemands huis. “Ik word erg beïnvloed door mijn omgeving, daarom probeer ik van alles mijn vibe te maken.” Dit geldt niet alleen voor hoe ze haar kamer inricht, maar ook voor haar outfits, notitieboekjes, laptop en eigenlijk alles wat op wat voor manier dan ook aanpasbaar is.

“Ik wil alles schattig maken, maak alles van mij”

Haar kamer is haar veilige ruimte. Talida prijst zich gelukkig dat ze samenwoont met haar zus en een ander meisje, die allebei ook heel blij zijn dat ze bij haar wonen. Samen brengen ze graag tijd door in de woonkamer. Als ze na een drukke dag behoefte heeft aan ontspanning, is ze juist graag alleen. “Dit is de ruimte waar ik echt mezelf kan zijn” Het maakt dan niet uit of ze aan haar schoolopdrachten werkt, leest, haar make-up doet en zich klaarmaakt, een film of een tv-programma kijkt.

Omdat ze op dit moment stage loopt, komt ze vaak thuis en heeft ze al haar werk al af, maar soms kan het moeilijk voor haar zijn om zich te concentreren en wordt ze vaak afgeleid als ze thuis moet werken. Als ze een aparte ruimte zou hebben om te werken, zou dat veel motiverender zijn en zou ze zich makkelijker kunnen concentreren.

Voor haar is haar kamer er om te ontspannen, niet om te werken en daarom werkt ze ook niet graag in bed. Haar bed is een ruimte van comfort en gezelligheid, hier zit ze graag aan het hoofdeinde van het bed en kijkt ze naar de straat voor het huis. “Er gebeurt hier altijd wel iets, ik heb het gevoel dat de politie hier elke dag is en dat er altijd wel wat mensen ruzie maken.” 

In de knusheid van haar kamer creëerde Talida haar eigen verhaal: haar kamer weerspiegelt haar persoonlijkheid. Met haar passie voor kringloopwinkels en decoreren heeft ze een eigen plek gemaakt, waar je haar charme en karakter terugziet. Vintage lampen schijnen een warm licht over de verzamelde kringloopschatten, waarbij elk item een verhaal vertelt dat haar levendige geest en unieke stijl weerspiegelt. De mix van roze en groene tinten, gecombineerd met bloemenelementen, weerspiegelt Talida's energieke en vriendelijke persoonlijkheid. Haar verhaal zou ons eraan moeten herinneren dat onze leefruimtes meer kunnen zijn dan alleen functioneel - ze kunnen onze ambities, herinneringen en de essentie van wie we echt zijn belichamen.

Talida Header

Doe mee

Nu is het jouw beurt! Ben jij student van Saxion en wil je ons laten zien hoe jij woont? Hoe jij je ruimte eigen maakt? Dan kun je deel uitmaken van deze serie! Lees hier meer over de opzet. 

Je kunt je eenvoudig aanmelden door contact met mij op te nemen op een van de volgende platforms, waar je ook welkom bent om meer informatie over het project op te vragen als dat nodig is.

Instagram: @marleneonfilm

E-mail: m.mahn@saxion.nl

Laat je unieke stijl en persoonlijkheid zien. Maak deel uit van een betekenisvol project dat diversiteit en individualiteit viert en inspireer anderen!

DSCF0033.jpg

Marlene Mahn