Carlijn Vos

De mensen van Saxion: “Mijn passie voor buiten geef ik door aan kinderen”

"Als kind speelde ik veel buiten na schooltijd. Ik racete op de skelter, ging voetballen met de hele buurt en schreef mij in bij scouting. Daar ben ik nu nog actief. Als lid én als leiding van meiden tussen de 7 en 11 jaar. Wekelijks organiseren we een opkomst, zoals een smokkeltocht. Hierbij krijgen de kinderen een paar munten, die ze onderweg mogen ruilen tegen kostbaardere spullen en ‘meesmokkelen’ naar het eindpunt.

Ook gaan we een paar keer per jaar met de kids op kamp en daar hoort natuurlijk een kampvuur bij. Waar ik dan het meeste naar uitkijk bij thuiskomst is het nemen van een heerlijke douche. Of een warm bad, nog beter.

Laat jezelf zien: dit zijn de mensen van Saxion

Iedereen ís een verhaal en iedereen hééft een verhaal. We portretteren daarom willekeurig de mensen van Saxion, lichtjes gebaseerd op de populaire blog Humans of New York. Daarbij draait het zeker niet alleen maar om de studie, maar vooral om wat de mensen op Saxion drijft, bezig houdt en maakt tot wie ze zijn. 

Wat mij zo trekt om naar buiten te gaan? Het actief bezig zijn en de natuur, dat vind ik een mooie combinatie. Van wandelen met mijn honden tot mountainbiken op de Twickelroute, die in totaal 70 kilometer lang is. Divers genoeg dus.

Ik raad iedereen aan om vrijwilliger te worden bij een scoutingvereniging. Het is fantastisch om kinderen een leuke avond te bezorgen, om samen te ouwehoeren en om te zien hoe zij zich ontwikkelen. En je krijgt er ook wat voor terug: een heleboel vrolijke koppies, knuffels en af en toe een mooie tekening!

Door corona zit ik, net als veel andere studenten, vaak achter een beeldscherm. Aan het einde van de dag heb je vierkante ogen. Ik word er stuitergek van en ben veel liever buiten. Mijn passie voor buiten geef ik door aan kinderen. Het is zó leuk om hen daar enthousiast over te maken, want weinig kids spelen nog op straat." 

Carlijn Vos (20) uit Delden zit in het derde jaar van de studie Bouwkunde.