SfU banner kaal.png

In actie voor onze Oekraïense studenten; lukt het Saxion als gemeenschap hun collegegeld op te halen?

Geef de Oekraïense Saxion-studenten de kans ook komend collegejaar te studeren, onder dat motto zet SaxNow de actie ‘Saxion voor Oekraïne’ op. Doel: we halen voor alle 72 studenten collegegeld van volgend jaar binnen. Dat kan niet zonder jou. Of je nu student, medewerker of alumnus bent: doneer of - misschien wel beter – kom in actie. Organiseer iets leuks om geld op te halen. SaxNow doet daar graag verslag van.

De nood is hoog onder de Oekraïense studenten. De oorlog brengt tal van zorgen met zich mee en één daarvan is: hoe betaal ik mijn collegegeld voor komend studiejaar. Zoals de 19-jarige Ruslana Bosakevych (Fashion & Textile Technologies) het tegen SaxNow zei: “Hoe betaal ik het collegegeld in juni/juli? Ik heb echt geen idee”.

Nou was er al wat goed nieuws; Saxion bracht naar buiten dat Oekraïense studenten volgend jaar niet het hoge institutionele collegetarief betalen, maar het wettelijke collegetarief

Maar wij willen meer doen; we willen die hele financiële zorg van de schouders van onze Oekraïense studenten lichten. En dat willen we niet alleen doen, maar samen met jullie.

Wij denken dat Saxion een hechte gemeenschap is, een familie bijna. En wat doet een familie als iemand in de problemen komt zonder daar enige schuld aan te hebben? Die schiet te hulp. En precies dat wil SaxNow aanjagen en ondersteunen.

Als iedereen één speciaalbiertje doneert, is de actie geslaagd

We hopen dat jouw afdeling, jouw studievereniging of jouw vriendengroep in actie komt. Organiseer een bingo-avond of sponsorloop, ga collecteren, verkoop handgemaakte armbandjes, hou een Tupperware party…. Alles kan. Een (klein) bedrag overmaken mag ook, laten we zeggen ter waarde van één biertje. Want daar komt het op neer. Als iedereen op Saxion 5 euro inlegt, dan is de actie geslaagd.

Want de Oekraïense studenten hebben onze hulp nodig. Sinds het begin van de oorlog in februari verkeren ze in grote onzekerheid, met tal van zorgen. Eén daarvan is het collegegeld.

We hebben bijna 160 duizend euro nodig. Daarmee kunnen de 72 studenten zich onbezorgd inschrijven voor het nieuwe collegejaar. En dat is niet alleen goed voor de studenten. Deze talentvolle jongeren hun studie laten voortzetten is goed voor de regio, en goed voor Oekraïne zelf. Het land heeft na de oorlog goed opgeleide mensen nodig om het land weer op te bouwen.

In actie

Met de benefiet Saxion voor Oekraïne hopen we dat de Saxion-gemeenschap in actie komt voor de getroffen studenten. Dus studenten, docenten, medewerkers en alumni. Maar ook het bedrijfsleven rondom Saxion.

SaxNow is aanjager, doet verslag en zorgt dat het geld bij de studenten terecht komt. En we organiseren zelf ook een aantal acties. Daarover denken we nog na, maar je gaat ons zeker tegenkomen in de gebouwen en op de pleinen, en bij evenementen. En natuurlijk volgt een slotevenement nog voor het eind van het collegejaar. Dan overhandigen we het bedrag dat we met z’n allen ophaalden aan de 72 studenten.

Vind je dit ook een mooi doel? Help ons dan. In onze Vraag-Antwoord lees je veel meer over het idee van de actie, hoe alles werkt, waarom we het doen én hoe jij kan helpen.

Hoe kun je doneren?

De benefiet ‘Saxion voor Oekraïne’ is opgezet door SaxNow. Het college van bestuur van Saxion staat achter het idee om op deze manier de Oekraïense studenten te ontzorgen. We willen met de hele Saxion-gemeenschap geld ophalen, zodat de studenten zich zorgeloos voor komen collegejaar kunnen inschrijven. Daarvoor organiseren we zelf een aantal dingen, maar we hopen juist ook dat studenten, medewerkers, vriendgroepen, alumni en het bedrijfsleven in actie komt. Uiteraard besteden wij daar aandacht aan.

Wil je geld doneren, of heb je een bedrag opgehaald voor de Oekraïense studenten? Daarvoor is er een speciaal rekeningnummer: NL59 RABO 0317 2594 15, tnv Stichting Saxion, o.v.v SaxNow for Ukraine.

Vind je dit ook een mooi doel? Help ons dan. In onze Vraag-Antwoord lees je veel meer over het idee van de actie, hoe alles werkt, waarom we het doen én hoe jij kan helpen.