Het aantal deelnemers aan de sponsorloop in Deventer viel op nauwelijks twee handen te tellen, maar dankzij de deelname van vooral de Hospitality Business School (HBS) werd het toch een succes. De opbrengst lag boven de vijfhonderd euro, maar het waren met name de hardloopprestaties van de deelnemers die in het oog sprongen. De exacte opbrengst is nog niet helemaal duidelijk; een enkele deelnemer moest achteraf nog inzamelen.
Vooraf was een epische strijd voorspeld tussen Enschede en Deventer qua opbrengsten, maar die voorspelling kwam niet uit: het grotere Enschede ging moeiteloos met die eer strijken. Maar het sfeervolle Deventer kwam wel op een andere manier verrassend voor de dag. De Hanzestad vaardigde louter topatleten af leek het wel, zoals de Tanzaniaanse student Lovis Frederick, of Wouter de Jong, Wendy Lotterman en Lynn Koes (allemaal HBS).
Wellicht waren het de aanmoedigingen, met onder andere spandoeken, vanuit diezelfde academie, waardoor twee andere mannen maar bleven gaan. Rolf Nijdam en Arrien Termaat gingen als een locomotief rond het Saxion-gebouw, terwijl de stempelaars naar adem snakten. Uiteindelijk stokte de teller voor Nijdam pas na 32 ronden, terwijl Arrien Termaat pas stopte toen zijn smartwatch 15 kilometer aangaf.

Hardloopkanonnen Rolf Nijdam (l) en Arrien Termaat. Foto's: Floor Vinke

Lynn Koes, Wendy Lotterman en Wouter de Jong van de HBS in actie. Foto's: Floor Vinke

Aanmoedigingen bleven niet uit. Foto's: Floor Vinke

Foto's: Floor Vinke
Gerelateerde artikelen
Column: Lijstjes
5 patat, 3 trio p, 2 frik spec, rundvleeskroket. De zwerver rood studio shirt. Stopcontacten (subtitel ‘naast haard’). Vragen nav offerte. 10 maart. Nodig. Lijstjes afmetingen. Boeken gelezen 2024. Trainingsschema 6 kilometer. Zomaar een rijtje met willekeurige opsommingen en titels uit mijn telefoonnotities.
CB-docente en schrijfster Olga beleeft dubbele primeur met roman over wereldberoemde jurk van de zeebodem
Een zijden jurk, 350 jaar oud, vrijwel intact opgedoken. De vondst bij Texel werd door experts vergeleken met De Nachtwacht, maar dan van de zeebodem getrokken. Het is de intrigerende basis voor de nieuwste roman van schrijfster en CB-docente Olga Hoekstra. En dat is niet zomaar een boek: het is haar eerste historische roman én haar debuut bij de bekende uitgever HarperCollins. “Ik was gewend om er maar op los te fantaseren.”
Kennismakingsinterview met bestuurder Inge Grimm: “Ik wil vooral voorspelbaar zijn”
Met Inge Grimm strikte Saxion een ervaren hbo-bestuurder. De ‘buurvrouw’ bovendien, die nog wel even polste of ze wel welkom was, voor ze solliciteerde. We spraken haar op haar 17e dag als bestuursvoorzitter, in een opvallend open interview. “Ik ben gek op blijspel en klucht, maar niet op het werk: daar ben ik echt what you see is what you get.”