IMG_4520.jpg

Sponsorloop in Deventer: vooral dankzij HBS toch vijfhonderd euro plus

Het aantal deelnemers aan de sponsorloop in Deventer viel op nauwelijks twee handen te tellen, maar dankzij de deelname van vooral de Hospitality Business School (HBS) werd het toch een succes. De opbrengst lag boven de vijfhonderd euro, maar het waren met name de hardloopprestaties van de deelnemers die in het oog sprongen. De exacte opbrengst is nog niet helemaal duidelijk; een enkele deelnemer moest achteraf nog inzamelen.

Vooraf was een epische strijd voorspeld tussen Enschede en Deventer qua opbrengsten, maar die voorspelling kwam niet uit: het grotere Enschede ging moeiteloos met die eer strijken. Maar het sfeervolle Deventer kwam wel op een andere manier verrassend voor de dag. De Hanzestad vaardigde louter topatleten af leek het wel, zoals de Tanzaniaanse student Lovis Frederick, of Wouter de Jong, Wendy Lotterman en Lynn Koes (allemaal HBS).

Wellicht waren het de aanmoedigingen, met onder andere spandoeken, vanuit diezelfde academie, waardoor twee andere mannen maar bleven gaan. Rolf Nijdam en Arrien Termaat gingen als een locomotief rond het Saxion-gebouw, terwijl de stempelaars naar adem snakten. Uiteindelijk stokte de teller voor Nijdam pas na 32 ronden, terwijl Arrien Termaat pas stopte toen zijn smartwatch 15 kilometer aangaf.

IMG_4383.jpg

Hardloopkanonnen Rolf Nijdam (l) en Arrien Termaat. Foto's: Floor Vinke

IMG_4440.jpg

Lynn Koes, Wendy Lotterman en Wouter de Jong van de HBS in actie. Foto's: Floor Vinke

IMG_4409.jpg

Aanmoedigingen bleven niet uit. Foto's: Floor Vinke

IMG_4395.jpg

Foto's: Floor Vinke

Gerelateerde artikelen

saxion.jpg

Hoe een anonieme mail ervoor zorgde dat SaxNow zeven maanden klem zat tussen feit en fictie

Hier had bijna een verhaal gestaan over grensoverschrijdend gedrag binnen Saxion. Een verhaal waar SaxNow met tussenpauzes meer dan een half jaar aan werkte. Maar dat verhaal volgt hier niet. Wat wel volgt: een verhaal over het aannemen van verschillende identiteiten, van studenten en van collega’s. Over een geraffineerd web van feit en fictie, waarvoor geen middel geschuwd werd, van videocall tot prepaidkaart. En een bekentenis. Die volgt ook.

laadpaal enschede

Betalen voor laden elektrische auto’s; “Thuis laden voordeliger”

Voor het laden van elektrische auto’s op Saxion zul je vanaf maandag 13 mei in de buidel tasten. Dan is laden niet langer gratis, maar betaal je 39 eurocent per kWH. Er wordt niet met een starttarief gewerkt, staat op intranet. Daarmee wordt het onaantrekkelijker om de auto vol te laden op Saxion, want volgens het bericht zal het in veel gevallen voordeliger zijn om thuis te laden.

Vrouwe Justitia|Bachelor HBO-Rechten Saxion

Voor toetsdiefstal veroordeelde student behoudt tóch zijn propedeuse, Cobex vernietigt besluit examencommissie AMM

Student M.B, die vorig jaar werd veroordeeld voor het verkopen van toetsvragen van Saxion, behoudt toch zijn propedeuse. Ook worden de resultaten van kennistoetsen die hij voor de vastgestelde periode van de toetsdiefstal aflegde, niet ongeldig verklaard. Volgens het College van Beroep voor de Examens (Cobex) heeft de examencommissie van zijn academie AMM te weinig bewijs geleverd voor de conclusie dat de student al vanaf 2017 de beschikking had over gestolen toetsen.