roltrap

Studente heeft medische zorg nodig na val op defecte roltrap

Een Saxion-studente kwam dinsdag in de namiddag lelijk ten val op de defecte roltrap in Ko Wierenga. De BHV’er moest in actie komen omdat haar knie flink bloedde en ze moest naar de huisarts. Gebouwbeheerder Dennis Meijer baalt van het ongeval. “Achteraf gezien hadden we de roltrap helemaal moet afzetten, in plaats van alleen een waarschuwing dat ‘ie defect is.”

De roltrap staat al sinds maandag 20 december stil, en ook daarvoor waren er storingen. Na een paar dagen werd een waarschuwingsbordje geplaatst. SaxNow schreef eerder dat dit wel zo handig was, want wanneer de roltrap in normale doen is, komt ‘ie tot stilstand als er een tijdje niemand op staat. “De argeloze passagier kan daarom verwachten dat de roltrap aanspringt en zomaar lelijk ten val komen.”

Maar ook het waarschuwingsbordje bood in dit geval geen soelaas. Na het ongeluk is de roltrap meteen met zwart/geel lint afgezet en dat blijft zo tot de trap is gerepareerd, laat Meijer weten. “We kozen om de roltrap beschikbaar te houden omdat het een druk punt is in het gebouw.” En dat is achteraf een verkeerde keuze geweest, aldus Meijer. “Je wil zo’n ongeluk natuurlijk voorkomen. We hebben onvoldoende bij het risico stilgestaan.”

De roltrap staat stil omdat er een probleem is met een kapotte printplaat. Door de wereldwijde schaarste aan onderdelen, en in het bijzonder chips, is het probleem niet snel te verhelpen.

rik

Rik Visschedijk