roltrap

Studente heeft medische zorg nodig na val op defecte roltrap

Een Saxion-studente kwam dinsdag in de namiddag lelijk ten val op de defecte roltrap in Ko Wierenga. De BHV’er moest in actie komen omdat haar knie flink bloedde en ze moest naar de huisarts. Gebouwbeheerder Dennis Meijer baalt van het ongeval. “Achteraf gezien hadden we de roltrap helemaal moet afzetten, in plaats van alleen een waarschuwing dat ‘ie defect is.”

De roltrap staat al sinds maandag 20 december stil, en ook daarvoor waren er storingen. Na een paar dagen werd een waarschuwingsbordje geplaatst. SaxNow schreef eerder dat dit wel zo handig was, want wanneer de roltrap in normale doen is, komt ‘ie tot stilstand als er een tijdje niemand op staat. “De argeloze passagier kan daarom verwachten dat de roltrap aanspringt en zomaar lelijk ten val komen.”

Maar ook het waarschuwingsbordje bood in dit geval geen soelaas. Na het ongeluk is de roltrap meteen met zwart/geel lint afgezet en dat blijft zo tot de trap is gerepareerd, laat Meijer weten. “We kozen om de roltrap beschikbaar te houden omdat het een druk punt is in het gebouw.” En dat is achteraf een verkeerde keuze geweest, aldus Meijer. “Je wil zo’n ongeluk natuurlijk voorkomen. We hebben onvoldoende bij het risico stilgestaan.”

De roltrap staat stil omdat er een probleem is met een kapotte printplaat. Door de wereldwijde schaarste aan onderdelen, en in het bijzonder chips, is het probleem niet snel te verhelpen.

rik

Rik Visschedijk

Gerelateerde artikelen

pexels-ekaterina-bolovtsova-6077123 (1).jpg

AMA-studente mag mogelijk toch minor aan Windesheim volgen; besluit academie onvoldoende onderbouwd

Nieuwe hoop voor een AMA-studente die geen verdiepende minor aan Windesheim mocht volgen en het daar niet bij liet zitten. Volgens de geschillenadviescommissie (GAC) was het besluit van haar academie dat die minor ‘onvoldoende verdiepend’ was, niet goed genoeg onderbouwd. De academie moet nu opnieuw een besluit gaan nemen.

alex

In Memoriam: Alex Ritsema (59)

Alex Ritsema werkte om te leven. Zijn passies waren, onder andere, schaken, hofdansen en het bezoeken van eilanden over heel de wereld. Hij was eigenzinnig, erudiet, belezen en maakte van zijn reizen (foto-)boeken die hij in eigen beheer uitgaf. Ook had hij een uitgebreide handleiding, die collega’s moesten kennen om hem echt te waarderen. Ritsema werkte 33 jaar op Saxion, eerst als docent wiskunde/economie en de laatste jaren bij Kwaliteit en Regelgeving. Hij overleed op 30 december 2022, op 59-jarige leeftijd.

20230131_160549.jpg

Medewerkers praten mee over vergroenen Saxion: van buitenlokaal, tot bier en bijenkasten

Medewerkers mochten gisteren in Deventer meepraten over hoe we met z’n allen Saxion een stukje ‘groener’ kunnen maken. Sterker nog; organisator Wenda Hans beloofde dat die woorden niet in het luchtledige gaan verdwijnen, maar gevolgen zullen hebben. Het leidde tot een levendige bijeenkomst, waar ook onderling vrijuit werd gedeeld. “Het dak van de bibliotheek als plek voor de nieuwe studentenmoestuin? Interessant idee.”