laadpaal enschede

Betalen voor laden elektrische auto’s; “Thuis laden voordeliger”

Voor het laden van elektrische auto’s op Saxion zul je vanaf maandag 13 mei in de buidel tasten. Dan is laden niet langer gratis, maar betaal je 39 eurocent per kWH. Er wordt niet met een starttarief gewerkt, staat op intranet. Daarmee wordt het onaantrekkelijker om de auto vol te laden op Saxion, want volgens het bericht zal het in veel gevallen voordeliger zijn om thuis te laden.

Eind maart vertelde Dennis Zwepink, teamleider Vastgoed en Techniek bij FSO, dat de laadpalen de aandacht hebben, maar ook dat er betaald moet gaan worden voor het laden van elektrische auto’s. De nieuwe laadpalen zijn nu geïnstalleerd en alle kinderziektes zouden eruit zijn, zegt Zwepink in het intranet-bericht. “Ze werken nu naar behoren.”

Energieprijzen

Het tarief voor laden is voor Saxion kostendekkend, waarbij rekening wordt gehouden met toekomstige investeringen in het uitbreiden van het aantal palen, onderhoudskosten, de afschrijving en de huidige energieprijzen. Omdat vooral de energieprijzen nogal fluctueren wordt de prijs ieder jaar opnieuw herzien, laat Zwepink weten.

Op dit moment heeft Saxion in totaal 24 laadpalen, zes op de binnenplaats in Enschede en tien aan de Kortenaerstraat. In Deventer zijn er zes laadpunten en twee in Apeldoorn. “Komend jaar willen we dat uitbreiden met zes of zeven nieuwe laadpalen”, zei Zwepink eerder. “En we gaan jaarlijks kijken of we nog aan de behoefte voldoen.”

Bureau met schrijfblok en toetsenbord

Redactie SaxNow