hbo

Massaal tickets voor HBO Gala Enschede verkocht ondanks prijsverhoging: “Sowieso een mooi gevulde zaal”

Party time! Het belooft volgens KOSS, de koepel voor studieverenigingen, het meest spectaculaire evenement van het jaar te worden: het HBO Gala Enschede op 8 mei. Vorige week gingen de eerste kaartjes in de verkoop, het tweede verkoopmoment is op 24 april – na de stufi. Want de grootste uitdaging met het organiseren van het feest dit jaar waren de centen. Niet-leden betalen 49,50 voor een ticket, 2,50 meer dan vorig jaar. “Maar dan kan je wel onbeperkt feesten en drinken.”

De kaartverkoop in de centrale hal van het Ko Wieringa-gebouw liep storm vorige week woensdag, al wil commissielid Geron van den Ham nog niet verklappen hoeveel kaarten er al zijn verkocht. “Vorig jaar zijn er 450 kaarten verkocht, en ik denk dat we daar wel weer aan komen. Het wordt sowieso weer een mooi gevulde zaal.” Volgens hem zijn er ‘best wel’ wat tickets verkocht, maar zijn er ook nog best wel wat beschikbaar.

En dat is maar goed ook, want dit was niet het enige verkoopmoment. Vanaf 17 april kunnen er ook kaartjes online gekocht worden en vanaf 24 april hebben Saxion-studenten nogmaals kans om een kaartje te bemachtigen op Saxion. Die datum is bewust gekozen, omdat dan de studiefinanciering van me DUO weer binnen is.

Prijzig

Kaartjes kosten dit jaar voor verenigingsleden 42,50, en voor niet-leden 49,50. Dat is 2,50 meer dan vorig jaar. Dat komt volgens Geron door de inflatie. “Voor die prijs ga je wel naar het leukste feestje van het jaar, waar je onbeperkt kan drinken.” Het is een afweging voor studenten denkt hij, of ze dat het geld waard vinden. “Want alles is zo duur voor studenten tegenwoordig.”

Het gala op 8 mei is net als vorig jaar in Metropool in Enschede. Al is er wel georiënteerd of het op een andere locatie kon. “Daar was niks in mogelijk, Metropool is eigenlijk de enige betaalbare plek. Anders werd het een kleine kroeg, maar dat is voor de omvang niet te doen.” Dus wordt het gewoon weer Metropool, al is het nog wel de vraag in welke zaal. “Gebaseerd op hoeveel tickets we verkopen, kiezen we de zaal.”

Ondanks de organisatorische uitdagingen is het volgens Geron belangrijk om het feest in stand te houden. “Het is een traditie en een mooie manier om alle studenten samen te brengen.”

Linde Verschoor 1.jpg

Linde Verschoor

Gerelateerde artikelen

saxion.jpg

Hoe een anonieme mail ervoor zorgde dat SaxNow zeven maanden klem zat tussen feit en fictie

Hier had bijna een verhaal gestaan over grensoverschrijdend gedrag binnen Saxion. Een verhaal waar SaxNow met tussenpauzes meer dan een half jaar aan werkte. Maar dat verhaal volgt hier niet. Wat wel volgt: een verhaal over het aannemen van verschillende identiteiten, van studenten en van collega’s. Over een geraffineerd web van feit en fictie, waarvoor geen middel geschuwd werd, van videocall tot prepaidkaart. En een bekentenis. Die volgt ook.

laadpaal enschede

Betalen voor laden elektrische auto’s; “Thuis laden voordeliger”

Voor het laden van elektrische auto’s op Saxion zul je vanaf maandag 13 mei in de buidel tasten. Dan is laden niet langer gratis, maar betaal je 39 eurocent per kWH. Er wordt niet met een starttarief gewerkt, staat op intranet. Daarmee wordt het onaantrekkelijker om de auto vol te laden op Saxion, want volgens het bericht zal het in veel gevallen voordeliger zijn om thuis te laden.

Vrouwe Justitia|Bachelor HBO-Rechten Saxion

Voor toetsdiefstal veroordeelde student behoudt tóch zijn propedeuse, Cobex vernietigt besluit examencommissie AMM

Student M.B, die vorig jaar werd veroordeeld voor het verkopen van toetsvragen van Saxion, behoudt toch zijn propedeuse. Ook worden de resultaten van kennistoetsen die hij voor de vastgestelde periode van de toetsdiefstal aflegde, niet ongeldig verklaard. Volgens het College van Beroep voor de Examens (Cobex) heeft de examencommissie van zijn academie AMM te weinig bewijs geleverd voor de conclusie dat de student al vanaf 2017 de beschikking had over gestolen toetsen.