SaxNow, Bas, Linde, Rik

Studenten opgelet: heb je problemen, vragen of opmerkingen? SaxNow staat voor je klaar tijdens de Pop-up redactie in het hoofdgebouw!

Hey daar, Saxion Studenten! Heb je iets op je hart waar je over wil praten? Zit je met vragen over je studieschuld, worstel je met het vinden van een woning of heb je gewoon behoefte aan advies? Dan is de Pop-up redactie van SaxNow dé plek voor jou!

Wat is een pop-up redactie?
Een pop-up redactie is een verplaatsbare redactie die elke keer op andere plaatsen neergezet kan worden. Bij dit concept zijn de redacteuren aanwezig om in gesprek te gaan en te luisteren naar de lezers. Het is een laagdrempelige manier om je verhaal te delen.

Voor wie is het?
De Pop-up redactie is er voor álle Saxion studenten. Of je nu studeert in Deventer, Apeldoorn of op een van de andere gebouwen in Enschede, je bent van harte welkom!

Wat kan ik hier doen?
Als je met vragen zit of ergens mee worstelt, staan onze redacteuren klaar om naar je te luisteren. We gaan op onderzoek uit en benaderen experts om jou én medestudenten van advies te voorzien. Dus kom langs en praat met ons.

Wat als ik niet kan langskomen?
Kun je er op 22 april niet bij zijn? Geen zorgen. Je kunt ons je vragen of problemen altijd mailen naar saxnow@saxion.nl. Hierdoor is het alsnog mogelijk om in gesprek te gaan of advies te krijgen.

Wanneer en waar?
Kom langs op maandag 22 april tussen 11.00 tot 15.00 uur in de centrale hal van het Ko Wierenga gebouw (hoofdgebouw) in Enschede. Het adres is M.H. Tromplaan 28. De Pop-up redactie is niet te missen bij binnenkomst.

Bonus: gratis foto’s!
Als extraatje hebben we de die dag een fotograaf van SaxNow die jou en je medestudenten op de foto zet. Zo heb je een herinnering aan deze Pop-up redactie of een nieuwe profielfoto voor LinkedIn.

Dus, markeer 22 april in je agenda en vergeet niet langs te komen bij de Pop-up redactie. We staan voor je klaar!

 

Bureau met schrijfblok en toetsenbord

Redactie SaxNow

Gerelateerde artikelen

Commentaar: Vogelvrij

Collegevoorzitter Anka Mulder schrijft op MijnSaxion dat er in dit nieuwsmedium ‘suggestieve’ beelden worden geschetst over het neerleggen van haar bestuursfunctie bij de Vereniging Hogescholen. Hoofdredacteur Rik Visschedijk ziet zich genoodzaakt te reageren op dit bericht, want in zijn ogen dreigt SaxNow vogelvrij te worden verklaard. “Dit verwijt komt van het gremium dat we kritisch moeten volgen, maar van wie we tegelijk bescherming verwachten als het spannend wordt.”

Vrouwe Justitia|Bachelor HBO-Rechten Saxion

Vier studenten in beroep tegen BSA, vier keer met succes voor de student

Vier studenten stonden – onafhankelijk van elkaar – eind september voor het College van Beroep voor de Examens (Cobex). De studenten van verschillende academies waren het niet eens met hun negatief bindend studieadvies (BSA). Uit de recent gepubliceerde uitspraken in hun zaken zou je kunnen afleiden dat in beroep gaan loont: in alle vier gevallen oordeelde het Cobex dat de studenten gelijk hadden en ging het BSA van tafel.

Richard Wielinga

Nieuwe bestuurder Richard Wielinga: “Ik zit hier niet voor mezelf”

Voor het eerst in jaren hangt de schaduw van bezuinigingen over Saxion, maar voor Richard Wielinga is dat niets nieuws. De nieuwe bestuurder met de portefeuille bedrijfsvoering werkte vooral op plekken waar ook bezuinigd moest worden. Bij zijn laatste functie bij de gemeente Amsterdam kwam hij bovendien in een ‘crisisachtige situatie’ terecht. Daar is op Saxion volgens hem zeker geen sprake van. Toch zegt hij niet bang te zijn stevige beslissingen te nemen, als dat nodig is. “Als iets nodig is, en ik voel me gesteund, dan doe ik het.”