TEDxTwenteU kan met ‘bescheiden’ bijdrage van Studium Generale doorgaan

Mede door een bijdrage van 500 euro vanuit Studium Generale kan TEDxTwenteU, een programma dat een podium biedt aan inspirerende sprekers, morgen doorgaan. Het programma stond op losse schroeven vanwege de bezuinigingen op de Universiteit Twente, dat de sponsoring introk.

“We dachten: we proberen het een keer”, zegt Saskia Zwolle, programmaleider van Studium Generale op Saxion. “Het is een bescheiden investering, en ik vind dat je studentinitiatieven moet ondersteunen als dat nodig is.”

Begin dit jaar klopte Marco Strijks van het Diversity Office bij Studium Generale aan, met de vraag of zij iets konden betekenen voor het noodlijdende TEDxTwenteU. Naast de financiële bijdrage bood Studium Generale het Harry Bannink-theater aan als locatie. “Uiteindelijk hoefde dat niet en kunnen de talks weer in cultureel centrum Concordia worden gehouden. Daar ben ik ook voorstander van, het is juist mooi als het programma toegankelijk is voor de hele stad.”

Vooral een kans

Dit jaar was het te kort dag om vanuit Saxion ruchtbaarheid te geven aan de TEDx, behalve een post op bijvoorbeeld Instagram, zegt Zwolle. Ze ziet het contact met de organisatie vooral als kans voor de toekomst. “Misschien dat we bij een komende editie kijken of Saxion-studenten kunnen interesseren voor het programma. Omdat alles in het Engels is, is het wellicht ook interessant voor de internationale gemeenschap.”

Daarbij zou Studium Generale wellicht ook sprekers vanuit Saxion kunnen voordragen, beaamt ze desgevraagd. “Maar voorop staat dat de organisatie zelfstandig is en daar een eigen keus in maakt.” Een kleine naamswijziging van TEDxTwenteU zou Zwolle dan ook wel aanspreken, want nu verwijst die naar de UT.

Naast Saxion vond de organisatie twee bedrijven voor sponsoring. Dat was ook nodig, want TEDxTwenteU was praktisch volledig afhankelijk van financiering vanuit de universiteit, liet commissielid Daniël Blik aan het onafhankelijke nieuwsmedium U-Today weten.

 

rik

Rik Visschedijk