Lotte Eickhof

De stijl van Lotte Eickhof: geslaagd combineren op gevoel

Een babyblauw jasje in combinatie met een tof wit T-shirt en een paar gloednieuwe All Stars. Lotte Eickhof, student Integrale veiligheidskunde, valt onze stijlcriticus Eline Droppers op als ze door de draaideuren in Deventer haar weg naar buiten vindt.

Lotte (20) komt uit Apeldoorn, maar verhuisde voor haar studie naar Deventer. Ze is, zegt ze, in het dagelijks leven zeker met mode bezig. “Het is voor mij een manier om me te kunnen uiten. Het is bijzonder dat bepaalde kledingstukken iets met je kunnen doen. Je kunt je erg mooi voelen alleen al door het dragen van de juiste kleding.”

Haar stijl omschrijft ze als ‘tomboy-achtig’. “Ik hou van jeans, truien en alles dat oversized is. M’n vriendinnen zijn echte meisjes-meisjes. Zij dragen veel jurkjes en rokjes. Ik houd van mannelijke fits en koop soms mijn shirts op de mannenafdeling, zoals het Adidas-shirt dat ik nu draag.”

Kraak & Smaak: Eline kijkt naar De Stijl Van

Studentredacteur Eline Droppers bevraagt medestudenten over hun kledingkeuze. 

Studentredacteur Eline Droppers (Creative Business) verbaast, verwondert én laat zich verrassen door kledingkeuzes van mede-studenten. En ze bevraagt die studenten over hun couture. Eline heeft recht van spreken. Ze voltooide de opleiding Fashion Design & Management, werkt part-time in modezaak Lynn Wear in Lichtenvoorde en droomt van een baan als redactrice bij toonaangevend modetijdschrift. 

Dat ze zich goed voelt, blijkt maar al te goed uit de outfit die ze draagt. Lotte is eigenwijs, stoer en authentiek.  Kunnen tegenwoordig de pijpen van jeans niet wijd genoeg zijn, Lotte draagt juist een skinny/straight leg. En dicteert skinny in het huidige straatbeeld vooral de leren jas, Lotte kiest geslaagd voor haar opvallende babyblauwe jas. Daarmee toont ze lef, dat mag zeker gezegd worden. 

Lotte Eickhof (3).jpeg

Geen leren jas, maar een opvallende babyblauwe jas. || Foto: Naoussa Karssies. 

Uw stijlcriticus wil natuurlijk weten hoe deze outfit tot stand kwam, want het unieke zit in de combinatie. En dat is losjes, zoals haar misschien wel typeert. Lotte baseert haar outfits vooral op hoe ze zich voelt en kijkt daarnaast naar wat lekker zit. “Als ik me even down voel, trek ik een fijne grote trui aan. Dan voel ik me weer goed.”

Haar kleding haalt ze voornamelijk bij ASOS, een online webwinkel met, volgens Lotte, een groot aanbod. Ze heeft een hekel aan passen en is daarom vaak online op zoek naar de mooiste items. Als ze wél fysiek winkelt, zoekt ze de kleinere boetiekjes op, waar ook dit blauwe jasje vandaan komt. Arnhem vindt ze de leukste stad om te winkelen. “Steden als Amsterdam vind ik echt té groot.”

Lotte Eickhof (4).jpeg

Een klassieker: Lotte draagt een paartje gloednieuwe All Stars. || Foto Naoussa Karssies

Lotte haalt haar inspiratie van Instagram en Pinterest en kijkt daarnaast naar de mensen op straat. Een leuke combinatie trekt ze dan door naar haar eigen outfits. Duurzaamheid vindt ze wel belangrijk, maar als arme student heeft het geen prioriteit voor haar. “Het is goed dat er steeds meer mogelijkheden op de markt komen, maar die passen niet in mijn budget. Als ik moet kiezen voor een jeans van 100 euro of 20, dan is die keuze vrij snel gemaakt.” 

Haar advies aan anderen? “Draag vooral wat je zelf wilt en probeer niet te veel mee te gaan met de trends, omdat je denkt dat het moet. Draag gewoon wat jij leuk vindt en wat lekker zit.”

Eline's auteursfoto

Eline Droppers