Daniel uit de Bosch

De stijl van Daniel uit de Bosch: "Gewoon schijt hebben"

Een échte skaterboy. Of nou ja, soort van. Want hij ziet er wel zo uit, maar student toegepaste psychologie Daniël uit de Bosch skate niet. Hij valt onze stijlcriticus Eline Droppers meteen op met zijn oversized vintage Adidas-trui, ietwat ouderwetse broek en hoog opgetrokken sokken.

Daniël (20) komt uit Epe en reist op en neer naar Deventer voor zijn studie. Ik geef hem een compliment over zijn outfit, en hij vertelt meteen dat hij er veel werk in heeft gestoken.

Bingo! Een jongen met een hart voor mode. 

Kraak & Smaak: Eline kijkt naar De Stijl Van

Studentredacteur Eline Droppers bevraagt medestudenten over hun kledingkeuze. 

Eline Droppers verbaast, verwondert én laat zich verrassen door kledingkeuzes van mede-studenten. En ze bevraagt die studenten over hun couture. Eline heeft recht van spreken. Ze voltooide de opleiding Fashion Design & Management, werkt part-time in modezaak Lynn Wear in Lichtenvoorde en droomt van een baan als redactrice bij toonaangevend modetijdschrift. 

Zijn stijl omschrijft hij als ‘skater’. Althans, dat vinden zijn vrienden. En daar kan Daniel zich goed in vinden. Mede door die vrienden is hij zich meer gaan verdiepen in mode. “Door met de juiste mensen om te gaan, kwam ik erachter wat ik leuk vond qua kleding. Doordat zij veel bezig waren met mode, ben ik daar langzaamaan ook ingerold.”

Hoe is deze outfit vanochtend tot stand gekomen? “Ik volg eigenlijk het eerste dat in me op komt. Meestal begint dat met een basic item en die combineer ik zodat het een leuke outfit wordt. Zo draag ik bijvoorbeeld veel coltruien, sweaters en vesten. Eerder droeg ik ook veel skinny jeans, daar ben ik vanaf gestapt. Nu hou ik vooral van losse broeken.”

Te strak

Dat hij eerder skinny jeans droeg, heeft niets te maken met groepsdruk. Integendeel zelfs. “Ik heb nog nooit stil gestaan bij wat anderen van mij vonden en dat doe ik nog steeds niet. Ik ben gestopt met het dragen van té strakke broeken, omdat ik ze gewoon niet meer fijn vond zitten. Ik voel ook totaal geen druk om er goed uit te zien.”

Daniël uit de Bosch (1).jpeg

Daniël was de skinny jeans beu; nu draagt hij vooral losse broeken || Foto: Naoussa Karssies

Wat uw stijlcriticus natuurlijk aanspreekt, is dat Daniël oog heeft voor details. “Ik zorg er altijd voor dat bepaalde items met elkaar matchen. Op dit moment draag ik zwarte sokken. Dan zorg ik ervoor dat ik een zwart T-shirt draag onder mijn sweater, zodat dit bij elkaar past. Dat soort dingen vind ik leuk om te doen.”

Daarnaast draaien zijn outfits altijd - ik herhaal altijd - om zijn witte met beige suède Nike Air Force lv 8. Een paar schoenen waar ’ie trots op is. “Ik vind de kleuren van het suède erg mooi. Ze passen overal bij en ik draag ze dan ook dagelijks. Hier pas ik mijn outfits op aan. Zoals de bruine broek die ik nu draag, die mooi past bij de beige kleur in mijn schoenen.”

Daniël uit de Bosch (2).jpeg

Daniël's witte met beige suède Nike Air Force lv 8 draag hij dagelijks || Foto Naoussa Karssies

Uit ons gesprek komt naar voren dat Urban Outfitters zijn favoriete merk is. De vraag waar hij dus het allerliefst winkelt, kan ik snel doorstrepen van mijn lijstje. Daniël shopt voornamelijk online. Bij Urban Outfitters dus. Maar ook Amsterdam en Utrecht vindt hij leuk, omdat het aanbod groot is en er veel vintage winkels te vinden zijn.

“Soms ga ik specifiek op zoek naar een item, dat ik ergens heb gezien”, zegt hij. “Zoals deze trui die ik nu draag, die ik ergens op Instagram voorbij zag komen. Ik ben er erg lang naar op zoek geweest, maar heb hem uiteindelijk gevonden in een vintage winkel. Hoe leuk is dat?”

Daniël uit de Bosch (4).jpeg

Na lang zoeken scoorde Daniël deze trui in een vintage winkel || Foto Naoussa Karssies

Daniël houdt van vintage shoppen. Maar doet hij dit voor het milieu? Nee. “Het is natuurlijk goed dat er steeds meer duurzame opties komen. Ik ben al redelijk duurzaam bezig, omdat ik veel van mijn kleding bij tweedehands winkels koop. Zo hou ik van kringloopwinkels en vintage winkels als Episode. Hier haal ik kleding, omdat ik het leuk vind dat het al gedragen is en ik het een tweede leven kan geven. Het duurzaamheidsaspect is mooi meegenomen, maar voor mij niet dé reden om hier te gaan winkelen.”

We sluiten natuurlijk weer af met een tip aan de lezers. En deze is kort, maar krachtig. Zijn tip aan jullie? “Schijt hebben.”

Hey, het zijn niet mijn woorden.

Eline's auteursfoto

Eline Droppers