roos

De stijl van Roos Helfrich: “Ik was bij mijn vriend en had alleen deze outfit”

Ze ziet er op een nonchalante manier modieus uit. Door haar wijdvallende jeans, haar zwarte pufferjas en haar licht (lees: behoorlijk) afgetrapte schoenen, is Roos Helfrich (tweedejaars toegepaste psychologie) een heel geschikte kandidaat voor deze stijlrubriek.

Hoe is je outfit tot stand gekomen vandaag? “Eerlijk? Ik was bij mijn vriend en meer had ik niet bij me. Mijn top leende ik van een vriendin en heb ik soort van geclaimd. Maar hij zit gewoon heel fijn en is lekker warm. Prettig voor iemand die het altijd koud heeft. Mij zal je nooit de deur uit zien gaan zonder twee extra truien in mijn tas.” En, o ja let vooral niet op de afgetrapte schoenen, voegt ze eraan toe. “Die mag ik van mijn vriend eigenlijk niet meer dragen, omdat ze er echt niet meer uit zien.”

Kraak & Smaak: Eline kijkt naar De Stijl Van

Studentredacteur Eline Droppers bevraagt medestudenten over hun kledingkeuze. 

Eline Droppers verbaast, verwondert én laat zich verrassen door kledingkeuzes van mede-studenten. En ze bevraagt die studenten over hun couture. Eline heeft recht van spreken. Ze voltooide de opleiding Fashion Design & Management, werkt part-time in modezaak Lynn Wear in Lichtenvoorde en droomt van een baan als redactrice bij toonaangevend modetijdschrift. 

schoenen

De afgetrapte schoenen 'kunnen eigenlijk niet meer // Foto's: Naoussa Karssies

Bij Roos draait het allemaal om comfort. Ze vindt het belangrijk dat haar kleding lekker zit en dat ze het er warm in heeft. Maar betekent dit dat ze niet zoveel met mode bezig is als ik had verwacht? Soort van. “Het is voor mij geen prioriteit, maar ik vind het wel belangrijk dat een outfit leuk staat. Sommige items passen bij je en andere niet. Daarnaast let ik op contrast. Zoals nu wanneer ik een losse jeans draag, dan moet de top wat strakker zijn en dit geldt uiteraard ook andersom.”  

Een rasechte student

Een euro kun je maar een keer uitgeven, en dat geldt helemaal als student. “Als ik mijn loon heb, dan haal ik vaak wat meer kleding. M’n inkomsten zijn er dan helaas wel weer snel doorheen. Ik vind duurzaamheid erg belangrijk, maar ik heb daar jammer genoeg het geld niet voor. Wel kijk ik geregeld op United Wardrobe (nu overgenomen door Vinted). Dit is helaas vaak specifiek, waardoor ik er niet altijd wat kan vinden. Ook leen ik van vriendinnen. Zo delen we elkaars kledingkast.”

Wat volgens Roos haar stijl is? Vooral niet te uitgesproken. Daarnaast houdt ze van streetstyle, maar kan haar stijl ook compleet omslaan naar girly met bloesjes in roze tinten en pastelkleuren.

Jeans collections op YouTube

Waar haalt deze nonchalante Roos haar inspiratie vandaan? “Voornamelijk van Pinterest en TikTok, maar ik kijk ook vaak naar Jeans Collections op YouTube.” Daarnaast houdt ze van sieraden, maar daar heeft ze lang niet altijd het geld voor. “Ook gaat het bij mij op de een of andere manier altijd roesten. Ik moet maar eens investeren in kwalitatieve sieraden. Net als mooi gelakte nagels.”

oorbel

Spijkerbroeken?!

Roos vertelt me dat ze niet zonder een coltrui in haar kast kan. “Dit kun je áltijd dragen. Wanneer het kouder wordt, trek je er een trui overheen en kun je mooi laagjes creëren.” Of ze dit dan ook veel thuis draagt? Dat dan weer niet. “Thuis draag ik vooral warme truien, sportleggings of spijkerbroeken.” Spijkerbroeken?! “Ja, ik heb jeans die superfijn zitten.”

Roos shopt voornamelijk online. Als ze wel fysiek gaat winkelen, dan vindt ze Antwerpen leuk. Hier gaat ze met regelmaat met haar familie naartoe. Ook Utrecht en Groningen vindt ze fijne winkelsteden.

Mensen kijken toch wel

Trekt Roos zich veel aan van de mening van anderen? Ze reageert nonchalant: nee. Dit blijkt ook uit de tip die ze wil meegeven: “Denk niet te veel aan wat anderen van jouw outfit vinden. Mensen kijken toch wel, wat je ook draagt. De volgende dag zijn ze het weer vergeten, dus ga er gewoon voor.”

Eline's auteursfoto

Eline Droppers