Plaatje podcast header.jpg

Aflevering 3 Het Geheim van Saxion online: De Gevaren

Aflevering drie van onze podcast Het Geheim van Saxion staat nu online! In deze derde aflevering gaan we in op de gevaren van het complot. Dat doen we onder meer met een experiment met studenten, al zitten daar wél grenzen aan. 'Als je niet oppast, dan ben je misschien wel je baan kwijt'.

In deze heftige aflevering hoor je niet alleen hoe complotdenken kan zorgen voor polarisatie en verharding, maar gaan we ook in op historische voorbeelden, om te laten zien hoe complotdenken kan leiden tot marginalisatie en soms zelfs ontmenselijking. En dat kan grote gevolgen hebben...

Het Geheim van Saxion is een samenwerking tussen SaxNow en Studium Generale. In die vierdelige podcast Het Geheim van Saxion scheren we niet alleen langs de duistere krochten van het complot, maar zoeken we vooral ook naar wat ons bindt. Hoe voorkomen we dat er een tweedeling ontstaat in de samenleving en we elkaar dreigen te verliezen?

De podcast is te luisteren via onder meer Spotify en Apple Podcasts. Liever online luisteren? Luister dan aflevering drie hier: 

Aflevering 1 en 2 nog niet geluisterd?

Bureau met schrijfblok en toetsenbord

Redactie SaxNow