pexels-sora-shimazaki-5926356.jpg

Inzendtermijn verlengd: De Grote SaxNow Columnistenwedstrijd (wordt onze studentcolumnist voor 2022)

SaxNow is op zoek naar jou: we zoeken een studentcolumnist. Het insturen van een column is voldoende om mee te doen. De winnaar krijgt 250 euro. Voor je columns krijg je bovendien betaald, maar belangrijker: je krijgt een podium.

Vanaf dat podium mag je een uitgesproken mening roeptoeteren, fluisterend verhalen over die ene spannende ontmoeting, spottend je observaties vanuit de kantine delen, of uithuilen over het gebrek daaraan op je zolderkamer. Een heel andere toon mag natuurlijk ook, als het maar raak is. Een belangrijke voorwaarde is dat je schrijft over zaken die te maken hebben met de hogeschool of het studentenleven. Enig taalgevoel is daarbij onontbeerlijk.

Onze nieuwe studentcolumnist schrijft één column per drie weken, en het gaat om een periode van in eerste instantie een jaar. Deelnemen kan door een column in te sturen. Een deskundige jury maakt daaruit een keuze en bepaalt wie uiteindelijk de studentcolumnist voor 2022 wordt. Alle studenten kunnen meedoen. De jury zal de inzendingen geanonimiseerd beoordelen. Insturen kan tot eind maart, om precies te zijn tot en met 31 maart. 

Voor wie?
Alle studenten van Saxion kunnen meedoen. Wel zoeken we in eerste instantie een Nederlandstalige columnist. Ook voor studenten die in de loop van 2021 afstuderen, staat deelname vrij.

Wie zitten er in de jury?
- Olga Hoekstra is docent creatief en journalistiek schrijven bij de opleiding Creative Business. Ze studeerde rechten en journalistiek en werkte jaren als rechtbankverslaggever. Ze is journalist, uitgever, vertaler en schrijfster.

- Sophie Hilhorst is laatstejaars studente fysiotherapie. Op de basisschool ontdekte ze hoe leuk ze schrijven vindt, en op haar 23e had ze als thrillerschrijfster al vier boeken achter haar naam staan. Haar voorbeelden zijn onder meer Carry Slee en Saskia Noort.

- Bas Klaassen is eindredacteur bij SaxNow. Hij studeerde journalistiek in Zwolle, en deed daarna een master journalistiekwetenschap. Daarna werkte hij als media-onderzoeker en verslaggever bij De Stentor. In zijn vrije tijd is hij fervent podcastmaker.

Hoe doe je mee?
Om mee te doen stuur je een voor deze wedstrijd geschreven column op naar de hoofdredacteur van Saxnow, Rik Visschedijk. Zijn mailadres is: r.visschedijk@saxion.nl. De column heeft een maximale lengte van 500 woorden. Insturen kan tot eind maart, om precies te zijn tot en met 31 maart. 

Nog vragen?
Die kun je stellen aan Bas Klaassen, via s.h.b.klaassen@saxion.nl  

Bas3

Bas Klaassen