De externe commissie die onderzoek doet naar de wetenschappelijke integriteit van Blockchain-lector Jan Veuger neemt meer tijd voor het onderzoek. Dat laat commissievoorzitter Frans de Vijlder weten. De commissie vindt zorgvuldigheid belangrijker dan snelheid, zegt hij.
Na een hoorzitting op maandag 28 februari, hebben beide partijen – Saxion en de lector – aanvullende informatie aangeleverd op verzoek van de commissie. Het advies zou begin maart opgeleverd worden, maar de commissie heeft ook de mogelijkheid om de termijn te verlengen.
De commissie doet zelf geen bindende uitspraak over de mogelijke integriteitsschending. Het college van bestuur van Saxion krijgt een advies. Het is aan Saxion wat ze met dat advies doet. Het CvB vroeg deze relatief nieuwe commissie om de mogelijke integriteitsschending van de Blockchain-lector te onderzoeken na een publicatie van SaxNow. Lector Jan Veuger legde zijn werkzaamheden gedurende het onderzoek neer.
In de externe commissie zijn in principe mensen van Saxion, Hanzehogeschool Groningen, Hogeschool Arnhem Nijmegen, de Christelijke Hogeschool Ede en NHL Stenden vertegenwoordigd. In dit geval is Saxion niet betrokken zijn bij de behandeling van de klacht, liet collegevoorzitter Anka Mulder eerder aan de Centrale Medezeggenschapsraad weten. Dit om de onafhankelijkheid te waarborgen.
Gerelateerde artikelen
“Disproportioneel en ingrijpend in dagelijks (werk)leven”; medewerkers vragen CvB om invoering Mobile Application Manager stop te zetten
Zet de invoering van Mobile Application Management, dat zowel op werk- als privétoestellen die Saxion-apps gebruiken, per direct on hold. Dat vraagt een groep medewerkers van de academie Mens en Maatschappij aan het college van bestuur. Zij voelen zich overvallen door nieuwe beperkingen, zoals het blokkeren van de integratie van de werkagenda in de privéagenda. “Wij ervaren deze maatregel als disproportioneel en ingrijpend in ons dagelijks (werk)leven”, schrijven ze in een e-mail. Het CvB zegt het signaal serieus te nemen, en gaat evalueren.
Poolse studente naar rechter om hoogte aanvullende beurs, maar minister hoeft bedrag niet te herzien
Een CMGT-studente uit Polen stapte naar de rechter omdat ze de aanvullende beurs die ze van september tot en met december 2023 kreeg te laag vond. Volgens haar is er geen rekening gehouden met de werkelijke inkomsten van haar ouders, die een eigen bedrijf hebben in Polen. De rechter vroeg om nadere gegevens, maar die kon de studente niet overleggen, omdat ze naar eigen zeggen geen accountant kan betalen.
Cartoon GUUS: AI
GUUS is terug. En niet alleen: net als vele studenten schakelde hij elektronische hulp in, al maakte hij deze tekening gewoon zelf.