j

Extern integriteits-advies lector Blockchain uitgesteld: “Zorgvuldigheid boven snelheid”

De externe commissie die onderzoek doet naar de wetenschappelijke integriteit van Blockchain-lector Jan Veuger neemt meer tijd voor het onderzoek. Dat laat commissievoorzitter Frans de Vijlder weten. De commissie vindt zorgvuldigheid belangrijker dan snelheid, zegt hij.

Na een hoorzitting op maandag 28 februari, hebben beide partijen – Saxion en de lector – aanvullende informatie aangeleverd op verzoek van de commissie. Het advies zou begin maart opgeleverd worden, maar de commissie heeft ook de mogelijkheid om de termijn te verlengen.

De commissie doet zelf geen bindende uitspraak over de mogelijke integriteitsschending. Het college van bestuur van Saxion krijgt een advies. Het is aan Saxion wat ze met dat advies doet. Het CvB vroeg deze relatief nieuwe commissie om de mogelijke integriteitsschending van de Blockchain-lector te onderzoeken na een publicatie van SaxNow. Lector Jan Veuger legde zijn werkzaamheden gedurende het onderzoek neer.

In de externe commissie zijn in principe mensen van Saxion, Hanzehogeschool Groningen, Hogeschool Arnhem Nijmegen, de Christelijke Hogeschool Ede en NHL Stenden vertegenwoordigd. In dit geval is Saxion niet betrokken zijn bij de behandeling van de klacht, liet collegevoorzitter Anka Mulder eerder aan de Centrale Medezeggenschapsraad weten. Dit om de onafhankelijkheid te waarborgen.