CELZ220615-3253.jpg

Tussenbalans, en laatste kans: help onze Oekraïense studenten (tip: adopteer er één)

We hebben de oorspronkelijke termijn iets opgerekt om samen nog nét wat meer geld op te halen, maar aanstaande dinsdag 12 juli is het echt, echt zover: onze actie Saxion voor Oekraine sluit. Het was een schitterende actiemaand vol mooie initiatieven, maar in dit bijna laatste bericht ook nog een laatste oproep tot actie. We zijn er nog (lang) niet namelijk.

De balans van de actie staat nu op ongeveer 15.000 euro, op de rekening en aan harde toezeggingen. Dat bedrag loopt waarschijnlijk nog iets op, is onze verwachting. Daarmee halen we zoals het er nu voorstaat lang niet ons beoogde bedrag van 160.000 euro, zo eerlijk moeten we zijn. Tegelijkertijd gaat het om een substantieel bedrag, dat we kunnen verdelen onder de Oekraïense studenten.

Belangrijker; toen deze actie begon, hebben we gesteld dat we dit samen met heel Saxion wilden doen. Dat hebben we geweten: het was een prachtige maand, waarin echte gemeenschapszin is getoond. Met verwachte en onverwachte initiatieven, van onder meer 24-uurs-streams, tot spijkerpoepen, een podcast, een kunstwerk van een Belarussische dissident en twee sponsorlopen. Ook het bedrijfsleven liet zich niet onbetuigd. En misschien nog wel belangrijker: de Oekraïense studenten stonden een maand lang vol in de aandacht.

Oproep!

Maar, en daar komt de oproep, de actie is nog niet afgelopen. Tot dinsdag de 12e blijven de lijnen open, en blijven we geld inzamelen. Tot die tijd hebben jullie – als Saxion-gemeenschap – nog de tijd om een bijdrage te leveren, in welke vorm dan ook.  Dus een oproep aan studenten, docenten, medewerkers en alumni, maar ook het bedrijfsleven rondom Saxion: als je nog iets wil doen voor deze studenten van Saxion, dan is dit het moment.

Dinsdag sluiten we vanaf 16.30 onze actie af met een bijeenkomst in het Grand Café in Enschede. Veel mensen waarvan we weten dat ze bijdroegen aan de actie zijn persoonlijk uitgenodigd, maar het kan natuurlijk zijn dat we jou vergeten zijn. Als dat zo is; wees welkom. En wil je inbreken om op het laatst nog een geweldige donatie te doen? Dan ben je onze droomgast.

KLK KOLB

Idee voor het bedrijfsleven: adopteer één student

Saxion, en vooral de studenten, werken natuurlijk samen met prachtige bedrijven in de regio Apeldoorn/Deventer/Enschede. Management-assistent Annemarie Olde Wolbers van Chemiebedrijf KLK Kolb Specialties las over onze actie, en dacht: hier moeten we iets mee! Zij verwelkomen jaarlijks tientalen Saxion-studenten voor stages en afstudeeropdrachten. In een kwartier viel de beslissing om een donatie te doen. Zij betalen voor één student een heel collegejaar ter waarde van 2.209 euro.

Bureau met schrijfblok en toetsenbord

Redactie SaxNow

Gerelateerde artikelen

apeldoorn---hoofdlocatie.jpg

Nieuwe AI-opleiding in Apeldoorn: “Voor elk werkveld relevant”

Saxion begint in september met een nieuwe opleiding in Apeldoorn: de bachelor Applied Data Science & Artificial Intelligence. Sinds afgelopen dinsdag kunnen studenten zich inschrijven. In eerste instantie mikt de hogeschool op zo’n twintig a vijfenveertig eerstejaars, op termijn op zo’n tweehonderd studenten. “We hopen op echte puzzelaars”, zegt teamleider Arno Blootens. Volgens hem staat het werkveld in de regio te springen om mensen met expertise op het vlak van het lezen en toepasbaar maken van data. “Dit is in elk werkveld toepasbaar.”

hbo

Massaal tickets voor HBO Gala Enschede verkocht ondanks prijsverhoging: “Sowieso een mooi gevulde zaal”

Party time! Het belooft volgens KOSS, de koepel voor studieverenigingen, het meest spectaculaire evenement van het jaar te worden: het HBO Gala Enschede op 8 mei. Vorige week gingen de eerste kaartjes in de verkoop, het tweede verkoopmoment is op 24 april – na de stufi. Want de grootste uitdaging met het organiseren van het feest dit jaar waren de centen. Niet-leden betalen 49,50 voor een ticket, 2,50 meer dan vorig jaar. “Maar dan kan je wel onbeperkt feesten en drinken.”

SaxNow, Bas, Linde, Rik

Studenten opgelet: heb je problemen, vragen of opmerkingen? SaxNow staat voor je klaar tijdens de Pop-up redactie in het hoofdgebouw!

Hey daar, Saxion Studenten! Heb je iets op je hart waar je over wil praten? Zit je met vragen over je studieschuld, worstel je met het vinden van een woning of heb je gewoon behoefte aan advies? Dan is de Pop-up redactie van SaxNow dé plek voor jou!