valgevaar

Tegels kantine Epy Drost komen op mysterieuze wijze omhoog

“Opgepast! Hoogteverschil”. Die waarschuwing krijgen bezoekers van de kantine op de eerste etage van het Epy Drost gebouw. Vlak voor en in de kantine is een groot aantal tegels verwijderd. Die bleken omhoog te komen. De oorzaak is volgens teamleider Vastgoed & Techniek Dennis Zwepink moeilijk te achterhalen.

Tijdens de voorjaarsvakantie werd geconstateerd dat een aantal tegels tegen elkaar omhoog stonden en los zaten. Dat was niet voor het eerst, weet Zwepink, en de oorzaak zit volgens hem vermoedelijk in de werking van het gebouw. “We proberen dit zo snel mogelijk op te lossen. De oorzaak achterhalen is lastig”.

Een week geleden liet Zwepink de omhooggekomen tegels verwijderen, want als mensen erover zouden lopen, konden ze makkelijk vallen. “En je loopt het risico dat de tegels kapot gaan. Nu we ze eruit hebben gehaald, kunnen we de tegels straks weer hergebruiken.”

Een constructeur komt morgen naar de tegels kijken, die moet uitvogelen wat er nu precies aan de hand is met de werkende vloer in het Epy Drost-gebouw. Dan moet er ook meer duidelijkheid komen over het terugplaatsen van de tegels.

Guus Nijhuis2

Guus Nijhuis