eline
Achtergrond

De Diversity Day van stijlcriticus Eline Droppers kon niet stuk

Eline's auteursfoto
Eline Droppers Leestijd Minuten

Het was een middag van trots, de Diversity Day die vorige week online werd gehouden onder het thema Think with Pride. Stijlcriticus des Saxion Eline Droppers keek zelf ook met trots naar vertegenwoordigers van Saxion en hun kledingkeuzes. “Mijn dag kon niet meer stuk, dat snap je wel.”

Tessa Losse, Saxionstudente en vertegenwoordiger van LHBTI-studentenvereniging Exaltio, was trots op het feit dat haar seksualiteit eindelijk meer bespreekbaar werd. En Anka Mulder, voorzitter van het college van bestuur, was trots op wat er gedaan wordt op Saxion om de bespreekbaarheid van diversiteit mogelijk te maken. Een interessant en belangrijk onderwerp natuurlijk, en ik luisterde graag naar het bij tijd en wijle gebrekkige Engels. Maar ik keek natuurlijk naar de couture. Want hoe ‘divers’ waren de outfits tijdens Diversity Day?

Think with Pride werd, zoals bijna alle bijeenkomsten in deze tijd, online gestreamd. Gastvrouw was Cecile Plomp. Ze had een leuk roze giletje aan, dat paste bij het roze strikje dat ze droeg om de kraag van haar witte nette blouse. Om haar pols droeg ze gekleurde armbanden. Deze pasten goed bij het haarelastiekje met regenboogkleuren die ze in een nonchalante staart had gewikkeld.

cecile

Gastvrouw Cecile Plomp, met haar 'leuke roze giletje'

Ton sur Ton

Een goed begin, met Cecile. Maar ook van ‘onze’ Anka Mulder was ik onder de indruk. Ze zette ons even op het verkeerde been, want het leek in eerste instantie dat ze een dunne en wel erg simpele trui droeg. Maar toen de camera beter gepositioneerd was, bleek dit een gebreide polo te zijn met een dun gebreid vest erover in precies diezelfde kleur grijs. Ook wel de ton sur ton-trend genoemd. Wat een verrassing! Een kniesoor als ondergetekende miste misschien een paar sierraden om het setje op te halen, maar het knoopdetail op haar vest maakte dit (bijna) goed.

anka

Anka Mulder, voorzitter van het CvB, zette ons even op het verkeerde been

Toen kwam Trudy Vos van het ROC van Twente in beeld. Ik richt mijn blik in eerste instantie op Saxion en haar mensen, maar wil haar niet ongenoemd laten. Want wat begon met een lichte teleurstelling in haar outfit - door de groene coltrui met korte mouwen -  sloeg dit snel om naar enthousiasme. Ze combineerde deze op het eerste oog degelijke top met een geplisseerde rok met koeienprint in zwart, bruin en wit. Tof. Stukje bij beetje, kwam haar outfit steeds meer bij me binnen. Ik zag gouden details op haar (korte) mouwen en ineens ook nog een stukje huid, dat door een opening in haar mouw zichtbaar was.

Mijn dag kon niet meer stuk, dat snap je wel.

Trudy

Trudy Vos (ROC van Twente) - een geplisseerde rok met koeienprint in zwart, bruin en wit

Opvallende, uitdagende look

Maar we zijn er nog niet. Tessa Losse, studente en vertegenwoordiger van de LHBTI+gemeenschap  kwam aan het woord. Een pittige meid met een tof kapsel en een leuke, stoere bril. Ze heeft haar best gedaan voor deze outfit, dat kon je zien. Ze droeg een mintgroen pak, met een wit bloesje eronder met ruffles. Haar look combineerde ze met zwarte, opengewerkte hakken en ze had ook aan haar sieraden aandacht besteed. Zo had ze veel zilveren ringen om haar vingers en een mooie zilveren ketting om haar nek met een statementhangertje. Leuk, opvallend én uitdagend.

Schermafbeelding 2020-10-12 om 10.08.31.png

Tessa Losse, studente en vertegenwoordiger van de LHBTI+gemeenschap - leuk, opvallend én uitdagend.

“Maar Eline, dit zijn toch alleen maar vrouwen? Waar blijven de mannen?”

Ik ben nog niet klaar.

Sportieve smartwatch

Laten we beginnen met Thom Palstra, rector van de University of Twente. Met een strak blauw pak maakte hij zijn entree. De grote klepzakken op zijn blazer zorgen voor een sportieve look. En dit kwam niet alleen door de zwarte smartwatch die hij om zijn pols droeg.

Ook Michiel Kolman, co-chair van Workplace Pride, droeg een galant pak. Of het een blauw of zwart pak was, kon ik helaas niet zien. Zijn ogen waren wel blauw, maar dat terzijde.

Nét voor het einde van het event werd ik nog even overrompeld door een man die documenten kwam overhandigen. Hij ging gebukt door de zaal, om maar niet op te hoeven vallen. Maar helaas, ook jij ontkomt niet aan mijn in dit geval niet-zo-kritische blik, Marco. Met een roze blazer, een simpele witte blouse, en een basic jeans was hij een bijzonder frisse stijlafsluiter.

Of de outfits divers waren tijdens Diversity Day? Zeker. Ik was aangenaam verrast door bijna alle outfits die voorbijkwamen. Trots zelfs.

Eline's auteursfoto

Eline Droppers

Gerelateerde artikelen

Nannique Mensen

Nannique gebruikt haar foodblog als medicijn voor anorexia

26 januari 2021
in Nieuws

“Pensioenfonds ABP moet niet langer investeren in vervuiling van de planeet"

22 januari 2021
roos Mensen

De stijl van Roos Helfrich “Ik was bij mijn vriend en had alleen deze outfit”