jurre

Marijn kijkt: De stijl van Jurre Mees Schuurman

Het lijkt misschien wat voorzichtig, om iemand te interviewen vanuit mijn eigen opleiding, maar toen ik op de derde verdieping van het Epy Drost-gebouw zat en opkeek van mijn laptop, dacht ik: JA! Dit is ‘m. Jurre moet ik hebben voor dit artikel. Want met zijn 21 jaar heeft hij een héél bijzondere kledingstijl.

Wellicht heb je hem wel eens voorbij zien lopen op het Saxion, chic in pak, met een bruine leren aktetas. In volle bewondering vroeg ik of hij meer over zijn stijl wil vertellen en gelukkig voor mij, maar ook voor jullie, stemde hij daarmee in.

Jurre Mees Schuurman is derdejaars student Fashion & Textile Technologies in Enschede. Hij is opgegroeid rondom Zutphen en werkt tegenwoordig in een hoedenzaak, waar hij - mede door zijn kledingstijl - direct werd aangenomen. Harris Tweed is zijn favoriete stof en in zijn vrije tijd maakt en luistert hij naar muziek. Maar waar begon die ontwikkeling van zijn eigen kledingstijl? Al vanaf zijn twaalfde jaar: sinds het begin van zijn middelbareschooltijd, draagt hij leren schoenen. Volgens hem is dit een verslaving voor vele mannen. Want wanneer je eenmaal begint met nette schoenen, uit zich dat steeds verder.

jurre

Jurre Mees Schuurman kiest iedere dag een bijpassend pochette bij zijn outfit!

Geschiedenis, kleur en textuur hadden altijd al zijn interesse, en daar kun je uiteraard veel mee in de klassieke herenmode. Een specifieke naam voor zijn kledingstijl heeft hij niet, maar wat voor hem alledaags is, is vanuit mijn oogpunt heel stijlvol en uniek.

Jurre staat ‘s ochtends niet lang voor de spiegel, want voor hem is een pak ontzettend gemakkelijk te stylen. Vaak is het een broek met een bijpassend jasje. Een blauw, wit of blauw-met-wit gestreept overhemd kan eigenlijk altijd overal mee gecombineerd worden. Hoewel Jurre nooit in een oude spijkerbroek met een gekreukt T-shirt naar school zal komen, en we hem écht-absoluut-nóóit zullen zien in een driekwartbroek of cargo shorts (!), staat hij zo af en toe wel op houten klompen, in een oude trui en broek op de boerderij van zijn moeder.

Maar het allerliefst voert hij zijn stijl natuurlijk gewoon door. Zo kleedt hij zich bij koud weer in een dressing down (kamerjas), met foute Albert-slippers en een dikke pyjama. Heerlijk toch!

Aan één ding heeft Jurre een afschuwelijke hekel. Ik citeer hem, want beter kan ik het niet omschrijven: 
“Wanneer een man er pérfect uitziet – ik denk aan iemand met een op maat gemaakt Italiaans pak – en hij gaat zitten. Hij slaat zijn benen over elkaar heen, waardoor zijn broek opstroopt en dan zie je zo’n stukje witte-harige-kuit boven de sok uitkomen...” Tip van Jurre: Draag je sokken gewoon lekker Italiaans, tot onder de knie.

Wat Jurre onderscheidt is dat hij weinig meegaat in de huidige trends. Hij draagt eigenlijk altijd alles vintage, op zijn (natuurlijk) onderbroeken, sokken en overhemden na. Lekker dragen wat je mooi vindt en vooral goed zoeken naar bijzondere items via Vinted. En voor de oplettende kijker, heeft Jurre altijd een grappig detail in zijn outfit verwerkt, maar dat houden we natuurlijk spannend en geheim...

jurre

Het jasje van Jurre is gemaakt van wol en linnen, fijn met warm weer.

Marijn Peters

Marijn Peters

Gerelateerde artikelen

Ruslana

Ukrainian students reunited with family during vacations: 'Home is not home anymore, but it will be my home again'

Ukrainians Ruslana Bosakevych (19) and Anna Babilua (19) left for the war zone in their home country during the summer vacations to see their parents. Ruslana: ''Holding them again, feeling them, being able to give them a kiss.... That makes you cry, yes.'' They do not talk about peace but about winning the war, want to return one day to rebuild the country, thank Saxion and - "basically" - no longer trust a Russian.

Ruslana

Studenten zagen in de vakantie Oekraïne terug: ‘Thuis is thuis niet meer, maar zal mijn thuis weer worden’

Oekraïners Ruslana Bosakevych (19) en Anna Babilua (19) vertrokken in de zomervakantie richting oorlogsgebied om hun ouders te zien. Ruslana: "Ze weer vasthouden, voelen, een kus kunnen geven... Dan jank je, ja.’’ Ze hebben het niet over vrede maar over het winnen van de oorlog, willen ooit terugkeren om het land weer op te bouwen, danken Saxion en vertrouwen – ‘in principe’ - geen Rus meer.

tingey-injury-law-firm-yCdPU73kGSc-unsplash.jpg

Student HBO-ICT maakte zich geen zorgen meer na gesprek met SLB’er, toch volgde een negatief BSA

Hoe kunnen twee mensen zo’n volledige andere interpretatie van een gesprek hebben? Die vraag hangt nog steeds in de lucht na een openbare zitting van het College van beroep voor de examens (COBEX) van gisteren, waarin een student HBO-ICT zijn negatieve bindende studieadvies aanvocht. Zijn SLB’er en hij hebben een compleet andere lezing van een gesprek dat eind juni plaatsvond.