pexels-markus-spiske-3671148.jpg

Medewerkers krijgen 100 euro netto aan thuiswerkvergoeding

Medewerkers van Saxion krijgen deze maand honderd euro netto extra uitbetaald, als bijdrage voor het thuiswerken. De bedoeling is om het salaris komend jaar structureel met tien euro maandelijks te verhogen tijdens de coronacrisis.

Dat deelde vicevoorzitter van het CvB Ineke van Oldeniel vanmiddag mee in de overlegvergadering van de Centrale Medezeggenschap. De honderd euro is bedoeld als een “vergoeding voor die kosten die het thuiswerken met zich meebrengt” en is voor medewerkers met een contract vanaf 0,1 fte. Dus ook vooor studenten die voor Saxion werken. 

Medewerkers kunnen spullen om thuis te werken niet declareren. “Als je iets nodig hebt, dan haal je dat op bij Saxion”, aldus Van Oldeniel. Saxion zit in een aanbesteding om bijvoorbeeld meubilair te kopen voor de thuiswerkers. “We hopen dat in januari rond te hebben.”

De tien euro structureel extra vanaf januari hoopt het college van bestuur uit de zogenoemde DAM-gelden te halen, waaruit ook de reiskosten deels betaald worden. Voor de nieuwe bestemming is de toestemming van de vakbonden nodig. Daarover is binnenkort een gesprek.

rik

Rik Visschedijk

Gerelateerde artikelen

Frank Futselaar Column10062022

Column: Hoera! Kennis is terug

Onlangs was ik op een tweedaags congres over toetsen in het hoger onderwijs. Het congres verliep zoals zulke congressen verlopen. Goede sprekers, slechte sprekers, levendige workshops, saaie workshops, mensen die met grote passie over iets praten en mensen die proberen je iets te verkopen.

apeldoorn---hoofdlocatie.jpg

Nieuwe AI-opleiding in Apeldoorn: “Voor elk werkveld relevant”

Saxion begint in september met een nieuwe opleiding in Apeldoorn: de bachelor Applied Data Science & Artificial Intelligence. Sinds afgelopen dinsdag kunnen studenten zich inschrijven. In eerste instantie mikt de hogeschool op zo’n twintig a vijfenveertig eerstejaars, op termijn op zo’n tweehonderd studenten. “We hopen op echte puzzelaars”, zegt teamleider Arno Blootens. Volgens hem staat het werkveld in de regio te springen om mensen met expertise op het vlak van het lezen en toepasbaar maken van data. “Dit is in elk werkveld toepasbaar.”

hbo

Massaal tickets voor HBO Gala Enschede verkocht ondanks prijsverhoging: “Sowieso een mooi gevulde zaal”

Party time! Het belooft volgens KOSS, de koepel voor studieverenigingen, het meest spectaculaire evenement van het jaar te worden: het HBO Gala Enschede op 8 mei. Vorige week gingen de eerste kaartjes in de verkoop, het tweede verkoopmoment is op 24 april – na de stufi. Want de grootste uitdaging met het organiseren van het feest dit jaar waren de centen. Niet-leden betalen 49,50 voor een ticket, 2,50 meer dan vorig jaar. “Maar dan kan je wel onbeperkt feesten en drinken.”