pexels-markus-spiske-3671148.jpg

Medewerkers krijgen 100 euro netto aan thuiswerkvergoeding

Medewerkers van Saxion krijgen deze maand honderd euro netto extra uitbetaald, als bijdrage voor het thuiswerken. De bedoeling is om het salaris komend jaar structureel met tien euro maandelijks te verhogen tijdens de coronacrisis.

Dat deelde vicevoorzitter van het CvB Ineke van Oldeniel vanmiddag mee in de overlegvergadering van de Centrale Medezeggenschap. De honderd euro is bedoeld als een “vergoeding voor die kosten die het thuiswerken met zich meebrengt” en is voor medewerkers met een contract vanaf 0,1 fte. Dus ook vooor studenten die voor Saxion werken. 

Medewerkers kunnen spullen om thuis te werken niet declareren. “Als je iets nodig hebt, dan haal je dat op bij Saxion”, aldus Van Oldeniel. Saxion zit in een aanbesteding om bijvoorbeeld meubilair te kopen voor de thuiswerkers. “We hopen dat in januari rond te hebben.”

De tien euro structureel extra vanaf januari hoopt het college van bestuur uit de zogenoemde DAM-gelden te halen, waaruit ook de reiskosten deels betaald worden. Voor de nieuwe bestemming is de toestemming van de vakbonden nodig. Daarover is binnenkort een gesprek.

rik

Rik Visschedijk

Gerelateerde artikelen

Ruslana

Ukrainian students reunited with family during vacations: 'Home is not home anymore, but it will be my home again'

Ukrainians Ruslana Bosakevych (19) and Anna Babilua (19) left for the war zone in their home country during the summer vacations to see their parents. Ruslana: ''Holding them again, feeling them, being able to give them a kiss.... That makes you cry, yes.'' They do not talk about peace but about winning the war, want to return one day to rebuild the country, thank Saxion and - "basically" - no longer trust a Russian.

Ruslana

Studenten zagen in de vakantie Oekraïne terug: ‘Thuis is thuis niet meer, maar zal mijn thuis weer worden’

Oekraïners Ruslana Bosakevych (19) en Anna Babilua (19) vertrokken in de zomervakantie richting oorlogsgebied om hun ouders te zien. Ruslana: "Ze weer vasthouden, voelen, een kus kunnen geven... Dan jank je, ja.’’ Ze hebben het niet over vrede maar over het winnen van de oorlog, willen ooit terugkeren om het land weer op te bouwen, danken Saxion en vertrouwen – ‘in principe’ - geen Rus meer.

tingey-injury-law-firm-yCdPU73kGSc-unsplash.jpg

Student HBO-ICT maakte zich geen zorgen meer na gesprek met SLB’er, toch volgde een negatief BSA

Hoe kunnen twee mensen zo’n volledige andere interpretatie van een gesprek hebben? Die vraag hangt nog steeds in de lucht na een openbare zitting van het College van beroep voor de examens (COBEX) van gisteren, waarin een student HBO-ICT zijn negatieve bindende studieadvies aanvocht. Zijn SLB’er en hij hebben een compleet andere lezing van een gesprek dat eind juni plaatsvond.