pexels-markus-spiske-3671148.jpg

Medewerkers krijgen 100 euro netto aan thuiswerkvergoeding

Medewerkers van Saxion krijgen deze maand honderd euro netto extra uitbetaald, als bijdrage voor het thuiswerken. De bedoeling is om het salaris komend jaar structureel met tien euro maandelijks te verhogen tijdens de coronacrisis.

Dat deelde vicevoorzitter van het CvB Ineke van Oldeniel vanmiddag mee in de overlegvergadering van de Centrale Medezeggenschap. De honderd euro is bedoeld als een “vergoeding voor die kosten die het thuiswerken met zich meebrengt” en is voor medewerkers met een contract vanaf 0,1 fte. Dus ook vooor studenten die voor Saxion werken. 

Medewerkers kunnen spullen om thuis te werken niet declareren. “Als je iets nodig hebt, dan haal je dat op bij Saxion”, aldus Van Oldeniel. Saxion zit in een aanbesteding om bijvoorbeeld meubilair te kopen voor de thuiswerkers. “We hopen dat in januari rond te hebben.”

De tien euro structureel extra vanaf januari hoopt het college van bestuur uit de zogenoemde DAM-gelden te halen, waaruit ook de reiskosten deels betaald worden. Voor de nieuwe bestemming is de toestemming van de vakbonden nodig. Daarover is binnenkort een gesprek.

rik

Rik Visschedijk