Medewerkers van Saxion krijgen deze maand honderd euro netto extra uitbetaald, als bijdrage voor het thuiswerken. De bedoeling is om het salaris komend jaar structureel met tien euro maandelijks te verhogen tijdens de coronacrisis.
Dat deelde vicevoorzitter van het CvB Ineke van Oldeniel vanmiddag mee in de overlegvergadering van de Centrale Medezeggenschap. De honderd euro is bedoeld als een “vergoeding voor die kosten die het thuiswerken met zich meebrengt” en is voor medewerkers met een contract vanaf 0,1 fte. Dus ook vooor studenten die voor Saxion werken.
Medewerkers kunnen spullen om thuis te werken niet declareren. “Als je iets nodig hebt, dan haal je dat op bij Saxion”, aldus Van Oldeniel. Saxion zit in een aanbesteding om bijvoorbeeld meubilair te kopen voor de thuiswerkers. “We hopen dat in januari rond te hebben.”
De tien euro structureel extra vanaf januari hoopt het college van bestuur uit de zogenoemde DAM-gelden te halen, waaruit ook de reiskosten deels betaald worden. Voor de nieuwe bestemming is de toestemming van de vakbonden nodig. Daarover is binnenkort een gesprek.
Gerelateerde artikelen
Studenten nog niet vrijgeroosterd voor medezeggenschap; “Heel vervelend”
Het is niet gelukt om de twaalf studenten die zitting hebben in de Centrale Medezeggenschap (CMR) vrij te roosteren voor van lessen, laat CMR-voorzitter en Bestuurskunde-student Milan Wolf weten. Hij zegt dat ‘teleurstellend’ te vinden. Saxion-woordvoerder Karin Effing zegt dat studentparticipatie in de medezeggenschap heel belangrijk is, en dat het ‘des te vervelender’ is dat het uitroosteren niet goed gelukt is.
Column: Docentfluencer
Mensen die elke ochtend een koude douche nemen (hoeveel zouden dat nu nog blijven doen vraag ik me af), al dan niet gecombineerd met ademhalingsoefeningen, kinderen van 12 die dure huidproducten op hun gezicht smeren, grote drinkbekers van Yolanthe (want je moet wel 2 liter water per dag drinken), middelen om je cortisol op peil te houden, collageen, de laatste Shein- en Temu-aanbiedingen; als je wel eens wat tijd verdrijft op Instagram en andere sociale media, kom je het tegen. De een is er gevoeliger voor dan de ander.
CB-studenten maken docu over zwangere en alleenstaande Gambiaanse: “Ida is een echte powervrouw”
Twee vierdejaars Creative Business-studenten gaan het leven van Ida Daffeh vastleggen. De jonge Gambiaanse groeide op in armoede, kende flinke tegenslagen en is nu zwanger en alleenstaand. Ze hopen op geld en aandacht voor haar situatie, maar proberen daarbij los te komen van hun eigen Westerse blik. “We willen niet het beeld schetsen van het arme vrouwtje dat wordt geholpen door Europeanen.”