Focuspunt Maksim

AMM koopt kunstwerk Belarussische Maksim; 500 euro voor Saxion for Ukraine

De Academie Mens & Maatschappij heeft het kunstwerk van graffiti-kunstenaar Maksim uit Belarus aangeschaft. Maksim (die onherkenbaar wil blijven) maakte het werk voor de benefiet Saxion for Ukraine. AMM-directeur Arjan Zemann: “Een mooie manier om de Oekraïense studenten van Saxion te ondersteunen en het is een prachtig kunstwerk.”

Drie vliegen in één klap, zo noemt Zemann de aanschaf van het speciaal voor de gelegenheid gemaakte werk. Het thema van het schilderij (‘alleen samen kunnen we als mensen iets doen’) past uitstekend bij de opleiding Social Work en de internationale definitie waarvoor we opleiden, zegt hij. “Bij ons staat de verbinding centraal. Het is een mooie manier om de Oekraïense studenten te ondersteunen. En het is ook nog eens een prachtig kunstwerk dat heel goed past bij het interieur van onze academie.”

De academie Mens & Maatschappij hapte als eerste toe op de veiling, georganiseerd door Saskia Zwolle en Britt Krabbe van Studium Generale (die dit op persoonlijke titel deden). Voor het meer dan aannemelijke bod van 500 euro zijn zij de ‘trotse nieuwe eigenaar’ van het werk, in de woorden van Zemann.

Bureau met schrijfblok en toetsenbord

Redactie SaxNow