spon

Eerste van twee sponsorlopen achter de rug: 3.180,50 euro voor Oekraïense studenten

Zo’n dertig deelnemers, studenten en medewerkers van Saxion, haalden donderdagmiddag 3.180,50 euro op voor de benefiet Saxion for Ukraine. Ze renden of wandelen gesponsorde rondjes om het Ko Wierenga-gebouw om het collegegeld voor komend jaar voor deze studenten op te halen. Ferrie van Hattum, lector Lichtgewicht Construeren, haalde ruim duizend euro op: “Laten we deze studenten voor een deel verlossen van de ellende.”

Wat bedoeld was als een laagdrempelige sponsorloop, werd door de dertig graden Celsius en brandende zon toch een flinke uitdaging. Maar het weerhield de lopers niet om puike prestaties neer te zetten. De één ging voor vijftien kilometer, een ander liep er zes. Het maakte niet uit want iedereen had één doel voor ogen: keiharde euro’s verdienen. Allemaal voor ‘onze’ 72 Oekraïense studenten. Een mooi aantal van die studenten deed zelf ook mee. Want ze blijven graag in gesprek: hún verhaal vertellen, dat is wat ze willen.

“Doe gewoon mee”

Jan-Carlos Kuhlmann, docent-onderzoeker Smart Textiles, liep zes rondjes. Hij roept de Saxion-gemeenschap op om ‘gewoon mee te doen’, bijvoorbeeld dinsdagmiddag 5 juli, als er een tweede editie komt van de sponsorloop in Deventer. “Voor zes rondes hoefde ik niet te trainen”, zegt hij. “En ook al loop je twee rondes, dan nog kun je een mooi bedrag ophalen. Alle beetjes helpen om dit mooie doel te halen.”

Vierdejaarsstudent Fokko van der Molen valt hem bij. “Ik wilde al zo graag iets doen voor de Oekraïense studenten, maar kon nog niet iets concreets vinden. Deze loop combineert alles: je doet echt wat, je helpt én je hebt nog gewoon een gezellige middag ook.”

De organisatie kreeg hulp van de jarige Sander Reinderink, directeur academie FEM. Hij nam plaats achter de stempeltafel, en overzag dat de administratie van de rondes goed verliep. “Mooi om zo mijn steentje bij te dragen aan dit prachtige initiatief.”

sponsorloop

Sponsorloop gemist? Je hebt nog een kans!

Aanstaande dinsdag (5 juli) is er nog een sponsorloop in Deventer, tussen 15 en 17.30 uur (je start wanneer jou goed uitkomt). En eerlijk gezegd mogen daar best nog wat deelnemers bij.

Dus schrijf je in, laat je sponsoren en doe mee! Wil je niet met de pet rond? Doneer dan zelf een leuk bedrag en ‘koop’ daarmee je startbewijs. Een tientje volstaat. Alle informatie en het inschrijfformulier: klik op deze link.

sp
sp
s
sponsorloop
Bureau met schrijfblok en toetsenbord

Redactie SaxNow