annemeijerink cheque.jpg

Oud-studente Anne (23) wint dubbele scriptieprijs: “Ben allang blij dat mijn werk niet ligt te verstoffen”

Oud-fysiotherapie studente Anne Meijerink (23) heeft met haar scriptie een dubbele prijs gewonnen: de juryprijs en de publieksprijs van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie. Ze kreeg voor haar scriptie over voorlichting voor een knieoperatie een 9, maar blijft bescheiden. “De onderzoeken van anderen waren net zo goed.”

Vorig jaar in juli studeerde ze af met een 9 voor haar verslag en een 8 voor de eindpresentatie. Ze kreeg toen te horen dat haar scriptie de beste was van Saxion, en dat deze werd ingezonden voor de Jaco den Dekker afstudeerprijs van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie. Hier won ze de juryprijs. Anne is blij met de winst: “Normaal denk je: ‘ja ik moet wel’, het blijft een schoolopdracht. Maar ik vind het goed dat mijn scriptie hierdoor bij een groter publiek komt en niet ligt te verstoffen.”

Naast de juryprijs kon ze ook nog een publieksprijs winnen, waarvoor ze de meeste stemmen binnen moest halen. Op het moment dat ze hoorde dat ze de juryprijs gewonnen had, was ze drie maanden aan het backpacken in Azië. “Ik moest een promotievideo maken, waar mensen op konden stemmen. Ik had uiteindelijk meer dan vijfhonderd stemmen. Ik heb een grote familie en veel vrienden, en binnen Saxion is het ook veel verspreid.”

Perfectionistisch

Ze blijft bescheiden, want volgens haar waren de onderzoeken van haar concurrenten net zo goed. Het enige verschil is dat Anne haar scriptie alleen maakte, waar andere studenten in groepjes werkten. “Ik ben erg perfectionistisch, op deze manier hoef ik alleen rekening te houden met mezelf. Mijn eigen plan volgen en geen stress van anderen. Uiteindelijk koste me het zo wel meer tijd, maar zo kon ik in ieder geval m’n eigen gang gaan.”

Ze is een jaar lang twee dagen in de week bezig geweest met haar scriptie, die gaat over de voorlichting die patiënten krijgen voor een knieoperatie. Anne heeft als voorlichting een video gemaakt. Eerst was dit een folder, waar uit onderzoek bleek dat maar een derde van de patiënten deze leest. Met de video hoopt ze patiënten beter voor te lichten waardoor het herstel beter verloopt.

Het geldbedrag van 700 euro dat Anne vandaag in ontvangst neemt, gaat direct in de spaarpot. En dan was er nog de reis in Azië, die ook veel geld kostte. “Misschien wil ik in de toekomst ooit nog een andere studie doen binnen de gezondheidszorg, en kan ik het daarvoor gebruiken.”

Nu doet ze niet veel met haar onderzoek, maar ziet ze nog wel de mogelijkheid op een vervolg. “Mijn onderzoek is afgerond, maar het zou mooi zijn als er een vervolgonderzoek op komt, om te kijken of mijn product ook echt werkzaam is. Dat zou een mooi project zijn voor een volgende afstudeerder.”

Headerfoto: Antonie Colijn

Linde 4.JPG

Linde Verschoor

Gerelateerde artikelen

pexels-ekaterina-bolovtsova-6077123 (1).jpg

AMA-studente mag mogelijk toch minor aan Windesheim volgen; besluit academie onvoldoende onderbouwd

Nieuwe hoop voor een AMA-studente die geen verdiepende minor aan Windesheim mocht volgen en het daar niet bij liet zitten. Volgens de geschillenadviescommissie (GAC) was het besluit van haar academie dat die minor ‘onvoldoende verdiepend’ was, niet goed genoeg onderbouwd. De academie moet nu opnieuw een besluit gaan nemen.

alex

In Memoriam: Alex Ritsema (59)

Alex Ritsema werkte om te leven. Zijn passies waren, onder andere, schaken, hofdansen en het bezoeken van eilanden over heel de wereld. Hij was eigenzinnig, erudiet, belezen en maakte van zijn reizen (foto-)boeken die hij in eigen beheer uitgaf. Ook had hij een uitgebreide handleiding, die collega’s moesten kennen om hem echt te waarderen. Ritsema werkte 33 jaar op Saxion, eerst als docent wiskunde/economie en de laatste jaren bij Kwaliteit en Regelgeving. Hij overleed op 30 december 2022, op 59-jarige leeftijd.

20230131_160549.jpg

Medewerkers praten mee over vergroenen Saxion: van buitenlokaal, tot bier en bijenkasten

Medewerkers mochten gisteren in Deventer meepraten over hoe we met z’n allen Saxion een stukje ‘groener’ kunnen maken. Sterker nog; organisator Wenda Hans beloofde dat die woorden niet in het luchtledige gaan verdwijnen, maar gevolgen zullen hebben. Het leidde tot een levendige bijeenkomst, waar ook onderling vrijuit werd gedeeld. “Het dak van de bibliotheek als plek voor de nieuwe studentenmoestuin? Interessant idee.”