annemeijerink cheque.jpg

Oud-studente Anne (23) wint dubbele scriptieprijs: “Ben allang blij dat mijn werk niet ligt te verstoffen”

Oud-fysiotherapie studente Anne Meijerink (23) heeft met haar scriptie een dubbele prijs gewonnen: de juryprijs en de publieksprijs van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie. Ze kreeg voor haar scriptie over voorlichting voor een knieoperatie een 9, maar blijft bescheiden. “De onderzoeken van anderen waren net zo goed.”

Vorig jaar in juli studeerde ze af met een 9 voor haar verslag en een 8 voor de eindpresentatie. Ze kreeg toen te horen dat haar scriptie de beste was van Saxion, en dat deze werd ingezonden voor de Jaco den Dekker afstudeerprijs van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie. Hier won ze de juryprijs. Anne is blij met de winst: “Normaal denk je: ‘ja ik moet wel’, het blijft een schoolopdracht. Maar ik vind het goed dat mijn scriptie hierdoor bij een groter publiek komt en niet ligt te verstoffen.”

Naast de juryprijs kon ze ook nog een publieksprijs winnen, waarvoor ze de meeste stemmen binnen moest halen. Op het moment dat ze hoorde dat ze de juryprijs gewonnen had, was ze drie maanden aan het backpacken in Azië. “Ik moest een promotievideo maken, waar mensen op konden stemmen. Ik had uiteindelijk meer dan vijfhonderd stemmen. Ik heb een grote familie en veel vrienden, en binnen Saxion is het ook veel verspreid.”

Perfectionistisch

Ze blijft bescheiden, want volgens haar waren de onderzoeken van haar concurrenten net zo goed. Het enige verschil is dat Anne haar scriptie alleen maakte, waar andere studenten in groepjes werkten. “Ik ben erg perfectionistisch, op deze manier hoef ik alleen rekening te houden met mezelf. Mijn eigen plan volgen en geen stress van anderen. Uiteindelijk koste me het zo wel meer tijd, maar zo kon ik in ieder geval m’n eigen gang gaan.”

Ze is een jaar lang twee dagen in de week bezig geweest met haar scriptie, die gaat over de voorlichting die patiënten krijgen voor een knieoperatie. Anne heeft als voorlichting een video gemaakt. Eerst was dit een folder, waar uit onderzoek bleek dat maar een derde van de patiënten deze leest. Met de video hoopt ze patiënten beter voor te lichten waardoor het herstel beter verloopt.

Het geldbedrag van 700 euro dat Anne vandaag in ontvangst neemt, gaat direct in de spaarpot. En dan was er nog de reis in Azië, die ook veel geld kostte. “Misschien wil ik in de toekomst ooit nog een andere studie doen binnen de gezondheidszorg, en kan ik het daarvoor gebruiken.”

Nu doet ze niet veel met haar onderzoek, maar ziet ze nog wel de mogelijkheid op een vervolg. “Mijn onderzoek is afgerond, maar het zou mooi zijn als er een vervolgonderzoek op komt, om te kijken of mijn product ook echt werkzaam is. Dat zou een mooi project zijn voor een volgende afstudeerder.”

Headerfoto: Antonie Colijn

Linde Verschoor 1.jpg

Linde Verschoor

Gerelateerde artikelen

apeldoorn---hoofdlocatie.jpg

Nieuwe AI-opleiding in Apeldoorn: “Voor elk werkveld relevant”

Saxion begint in september met een nieuwe opleiding in Apeldoorn: de bachelor Applied Data Science & Artificial Intelligence. Sinds afgelopen dinsdag kunnen studenten zich inschrijven. In eerste instantie mikt de hogeschool op zo’n twintig a vijfenveertig eerstejaars, op termijn op zo’n tweehonderd studenten. “We hopen op echte puzzelaars”, zegt teamleider Arno Blootens. Volgens hem staat het werkveld in de regio te springen om mensen met expertise op het vlak van het lezen en toepasbaar maken van data. “Dit is in elk werkveld toepasbaar.”

hbo

Massaal tickets voor HBO Gala Enschede verkocht ondanks prijsverhoging: “Sowieso een mooi gevulde zaal”

Party time! Het belooft volgens KOSS, de koepel voor studieverenigingen, het meest spectaculaire evenement van het jaar te worden: het HBO Gala Enschede op 8 mei. Vorige week gingen de eerste kaartjes in de verkoop, het tweede verkoopmoment is op 24 april – na de stufi. Want de grootste uitdaging met het organiseren van het feest dit jaar waren de centen. Niet-leden betalen 49,50 voor een ticket, 2,50 meer dan vorig jaar. “Maar dan kan je wel onbeperkt feesten en drinken.”

SaxNow, Bas, Linde, Rik

Studenten opgelet: heb je problemen, vragen of opmerkingen? SaxNow staat voor je klaar tijdens de Pop-up redactie in het hoofdgebouw!

Hey daar, Saxion Studenten! Heb je iets op je hart waar je over wil praten? Zit je met vragen over je studieschuld, worstel je met het vinden van een woning of heb je gewoon behoefte aan advies? Dan is de Pop-up redactie van SaxNow dé plek voor jou!