annemeijerink cheque.jpg

Oud-studente Anne (23) wint dubbele scriptieprijs: “Ben allang blij dat mijn werk niet ligt te verstoffen”

Oud-fysiotherapie studente Anne Meijerink (23) heeft met haar scriptie een dubbele prijs gewonnen: de juryprijs en de publieksprijs van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie. Ze kreeg voor haar scriptie over voorlichting voor een knieoperatie een 9, maar blijft bescheiden. “De onderzoeken van anderen waren net zo goed.”

Vorig jaar in juli studeerde ze af met een 9 voor haar verslag en een 8 voor de eindpresentatie. Ze kreeg toen te horen dat haar scriptie de beste was van Saxion, en dat deze werd ingezonden voor de Jaco den Dekker afstudeerprijs van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie. Hier won ze de juryprijs. Anne is blij met de winst: “Normaal denk je: ‘ja ik moet wel’, het blijft een schoolopdracht. Maar ik vind het goed dat mijn scriptie hierdoor bij een groter publiek komt en niet ligt te verstoffen.”

Naast de juryprijs kon ze ook nog een publieksprijs winnen, waarvoor ze de meeste stemmen binnen moest halen. Op het moment dat ze hoorde dat ze de juryprijs gewonnen had, was ze drie maanden aan het backpacken in Azië. “Ik moest een promotievideo maken, waar mensen op konden stemmen. Ik had uiteindelijk meer dan vijfhonderd stemmen. Ik heb een grote familie en veel vrienden, en binnen Saxion is het ook veel verspreid.”

Perfectionistisch

Ze blijft bescheiden, want volgens haar waren de onderzoeken van haar concurrenten net zo goed. Het enige verschil is dat Anne haar scriptie alleen maakte, waar andere studenten in groepjes werkten. “Ik ben erg perfectionistisch, op deze manier hoef ik alleen rekening te houden met mezelf. Mijn eigen plan volgen en geen stress van anderen. Uiteindelijk koste me het zo wel meer tijd, maar zo kon ik in ieder geval m’n eigen gang gaan.”

Ze is een jaar lang twee dagen in de week bezig geweest met haar scriptie, die gaat over de voorlichting die patiënten krijgen voor een knieoperatie. Anne heeft als voorlichting een video gemaakt. Eerst was dit een folder, waar uit onderzoek bleek dat maar een derde van de patiënten deze leest. Met de video hoopt ze patiënten beter voor te lichten waardoor het herstel beter verloopt.

Het geldbedrag van 700 euro dat Anne vandaag in ontvangst neemt, gaat direct in de spaarpot. En dan was er nog de reis in Azië, die ook veel geld kostte. “Misschien wil ik in de toekomst ooit nog een andere studie doen binnen de gezondheidszorg, en kan ik het daarvoor gebruiken.”

Nu doet ze niet veel met haar onderzoek, maar ziet ze nog wel de mogelijkheid op een vervolg. “Mijn onderzoek is afgerond, maar het zou mooi zijn als er een vervolgonderzoek op komt, om te kijken of mijn product ook echt werkzaam is. Dat zou een mooi project zijn voor een volgende afstudeerder.”

Headerfoto: Antonie Colijn

Linde Verschoor.jpg

Linde Verschoor

Gerelateerde artikelen

CELZ230419-4894.jpg

Column: Betrokken burger

Het was me haast ontschoten, maar van 27 november t/m 1 december was het de week van de duurzaamheid. Studenten van het Honours Programma Health Care & Social Work hadden een stand om de write for rights actie van Amnesty International onder de aandacht te brengen - ja, schrijven loont daadwerkelijk.

Pascal Heynen Afscheidsinterview (11).jpg

Afscheidsinterview Pascal Heynen: Geen onderdeel van het meubilair, wel bijna een tatoeage

Nooit, nee nooit, zou Pascal Heynen zijn pensioen halen op Saxion, sprak hij meer dan 21 jaar geleden al uit. Dat doet hij dus ook niet. Toch voelt de directeur van de Academie Gezondheidszorg zich inmiddels zo verbonden met de hogeschool, dat hij bijna een Saxion-tatoeage had gehad, al zag collegevoorzitter Anka Mulder dat niet zitten. Een eerlijk afscheidsinterview over vriend en vijand, crisis of geen crisis, maar ook over loslaten. “Ik zie enorm op tegen het laatste moment hier. Daar slaap ik nu al slecht van.”

bao-menglong--FhoJYnw-cg-unsplash.jpg

Saxion worstelt met studiereizen per vliegtuig: "Tijd om doelen te bepalen"

De jaarlijkse Creative Business-studiereis naar New York, met het vliegtuig, zou stoppen vanwege duurzaamheidsoverwegingen. Maar dat is teruggedraaid op aandringen van studenten en docenten, die juist graag die reis maken en daar waarde in zien. Op meer plekken binnen Saxion wordt geworsteld met vliegen voor de studie. Nieuwe richtlijnen moeten daarbij helpen: regisseur duurzaamheid Wenda Hans wil dat deze reizen in het duurzame beleid van 2025 - 2028 worden opgenomen. “Het is tijd om doelen te bepalen.”