annemeijerink cheque.jpg

Oud-studente Anne (23) wint dubbele scriptieprijs: “Ben allang blij dat mijn werk niet ligt te verstoffen”

Oud-fysiotherapie studente Anne Meijerink (23) heeft met haar scriptie een dubbele prijs gewonnen: de juryprijs en de publieksprijs van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie. Ze kreeg voor haar scriptie over voorlichting voor een knieoperatie een 9, maar blijft bescheiden. “De onderzoeken van anderen waren net zo goed.”

Vorig jaar in juli studeerde ze af met een 9 voor haar verslag en een 8 voor de eindpresentatie. Ze kreeg toen te horen dat haar scriptie de beste was van Saxion, en dat deze werd ingezonden voor de Jaco den Dekker afstudeerprijs van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie. Hier won ze de juryprijs. Anne is blij met de winst: “Normaal denk je: ‘ja ik moet wel’, het blijft een schoolopdracht. Maar ik vind het goed dat mijn scriptie hierdoor bij een groter publiek komt en niet ligt te verstoffen.”

Naast de juryprijs kon ze ook nog een publieksprijs winnen, waarvoor ze de meeste stemmen binnen moest halen. Op het moment dat ze hoorde dat ze de juryprijs gewonnen had, was ze drie maanden aan het backpacken in Azië. “Ik moest een promotievideo maken, waar mensen op konden stemmen. Ik had uiteindelijk meer dan vijfhonderd stemmen. Ik heb een grote familie en veel vrienden, en binnen Saxion is het ook veel verspreid.”

Perfectionistisch

Ze blijft bescheiden, want volgens haar waren de onderzoeken van haar concurrenten net zo goed. Het enige verschil is dat Anne haar scriptie alleen maakte, waar andere studenten in groepjes werkten. “Ik ben erg perfectionistisch, op deze manier hoef ik alleen rekening te houden met mezelf. Mijn eigen plan volgen en geen stress van anderen. Uiteindelijk koste me het zo wel meer tijd, maar zo kon ik in ieder geval m’n eigen gang gaan.”

Ze is een jaar lang twee dagen in de week bezig geweest met haar scriptie, die gaat over de voorlichting die patiënten krijgen voor een knieoperatie. Anne heeft als voorlichting een video gemaakt. Eerst was dit een folder, waar uit onderzoek bleek dat maar een derde van de patiënten deze leest. Met de video hoopt ze patiënten beter voor te lichten waardoor het herstel beter verloopt.

Het geldbedrag van 700 euro dat Anne vandaag in ontvangst neemt, gaat direct in de spaarpot. En dan was er nog de reis in Azië, die ook veel geld kostte. “Misschien wil ik in de toekomst ooit nog een andere studie doen binnen de gezondheidszorg, en kan ik het daarvoor gebruiken.”

Nu doet ze niet veel met haar onderzoek, maar ziet ze nog wel de mogelijkheid op een vervolg. “Mijn onderzoek is afgerond, maar het zou mooi zijn als er een vervolgonderzoek op komt, om te kijken of mijn product ook echt werkzaam is. Dat zou een mooi project zijn voor een volgende afstudeerder.”

Headerfoto: Antonie Colijn

Linde Verschoor

Gerelateerde artikelen

CB-docente en schrijfster Olga beleeft dubbele primeur met roman over wereldberoemde jurk van de zeebodem

Een zijden jurk, 350 jaar oud, vrijwel intact opgedoken. De vondst bij Texel werd door experts vergeleken met De Nachtwacht, maar dan van de zeebodem getrokken. Het is de intrigerende basis voor de nieuwste roman van schrijfster en CB-docente Olga Hoekstra. En dat is niet zomaar een boek: het is haar eerste historische roman én haar debuut bij de bekende uitgever HarperCollins. “Ik was gewend om er maar op los te fantaseren.”

Kennismakingsinterview met bestuurder Inge Grimm: “Ik wil vooral voorspelbaar zijn”

Met Inge Grimm strikte Saxion een ervaren hbo-bestuurder. De ‘buurvrouw’ bovendien, die nog wel even polste of ze wel welkom was, voor ze solliciteerde. We spraken haar op haar 17e dag als bestuursvoorzitter, in een opvallend open interview. “Ik ben gek op blijspel en klucht, maar niet op het werk: daar ben ik echt what you see is what you get.”

Hoe overleeft Saxion de bloedhitte? “Ik heb een washandje mee om nat te maken”

Terwijl de mussen dood van het dak vallen en de tegels nog net niet uit de straat smelten, moet er op Saxion ‘gewoon’ nog gewerkt en gestudeerd worden. Maar hoe behoud je met deze temperaturen je waardigheid én zorg je dat je niet helemaal wegsmelt? SaxNow maakte een verhit rondje door de gebouwen in Enschede. “Je wil het liefst iets luchtigs aan, zonder dat je in je blote kont loopt.”