Docenten van Saxion gaan vanaf volgend jaar lesgeven aan de Politieacademie in Apeldoorn. Ook kunnen studenten van de Politieacademie vanaf dan ‘opfrismodules’ gaan volgen op Saxion. Dat komt voort uit een samenwerkingsovereenkomst die Saxion en de Politieacademie afgelopen week tekenden.
Directeur Martijn Braber van de Saxion Parttime School denkt dat het lesgeven op de Politieacademie voor de Saxion-docenten een ‘unieke ervaring’ is. “Het geeft ze de kans iets te doen wat buiten hun standaard vakgebied ligt, maar wel binnen hun professionaliteit.” Hij noemt de samenwerking desgevraagd ‘niet spannend, maar wel bijzonder’. “We moeten het allemaal nog plannen en gaan uitvoeren, maar het gaat gewoon lukken om iets moois neer te zetten.”
Kathelijne van Kammen, interim-directeur bij de Politieacademie, denkt dat de samenwerking de huidige docenten van haar academie meer ruimte geeft voor ‘politie-specifiek onderwijs’. “Belangrijker is nog dat de samenwerking met Saxion ook leidt tot een frisse blik op de materie”, zegt ze in een persbericht.
De bedoeling is dat Saxion-docenten vanaf volgend jaar februari les gaan geven op de Politieacademie. De samenwerking focust zich op vier nieuwe bacheloropleidingen aan die academie, zoals die tot Rechercheur en Politieleider. Saxion-docenten gaan geen politiespecifieke vakken geven, maar wel bijvoorbeeld managementvakken.
Opfrissen
Ook gaat Saxion voor de Politieacademie ‘opfrismodules’ aanbieden. Daardoor kunnen studenten aan de Politieacademie bepaalde vakken opfrissen die ze tijdens een eerdere opleiding hebben gedaan. Braber: “Als studenten tijdens een eerdere opleiding vakken hebben behaald die van belang zijn voor hun huidige opleiding, dan kunnen ze die eventueel bij ons opfrissen.” Daarmee kunnen eventueel ook vrijstellingen verdiend worden.
Saxion en de Politieacademie werken al langere tijd samen, bijvoorbeeld op het gebied van praktijkgericht onderzoek en op het gebied van examencommissies. Ook zijn ze beiden initiatiefnemer van het Centrum voor Veiligheid en Digitalisering in Apeldoorn. Met de nieuwe samenwerkingsovereenkomst krijgen de banden verder vorm.
Welke docenten straks les gaan geven op de Politieacademie, is nog niet bekend, zegt Braber. “We zijn de komende maanden behoorlijk druk bezig om alles te plannen, dus wie het gaan zijn weet ik nog niet. Het gaat in ieder geval zorgen voor een mooie verbinding tussen de twee instellingen.”
"Ik vind de samenwerking niet spannend, wel bijzonder.”
Gerelateerde artikelen
Netwerk ‘Werken met een beperking’; “Betrek ons meer bij ontwikkelingen en besluiten”
Als het gaat om inclusie van medewerkers met een beperking kan er op Saxion best wat beter. Die indruk blijft hangen na een medewerkersbijeenkomst voor collega’s met een beperking, waar SaxNow op uitnodiging mocht meekijken. Volgens deze medewerkers wordt vaak pas aan hen gedacht als ze zelf aan de bel trekken. “Op een gegeven moment hoop je dat het andersom wordt.”
Student werktuigbouwkunde verliest zaak rond onvoldoende voor afstuderen: ‘geen twijfels over onafhankelijkheid of deskundigheid’
Al langer dan een jaar is er gedoe rond het afstuderen van een hoogbegaafde student werktuigbouwkunde. Nu oordeelt het College van Beroep voor de Examens (Cobex) dat de examencommissie van LED zorgvuldig handelde bij zijn beoordeling. De onvoldoende die de student kreeg blijft daarom staan. Volgens het Cobex is er bovendien geen enkele aanleiding om te twijfelen aan de deskundigheid of onafhankelijkheid van zijn begeleider.
Bekentenis en Turnitin-rapport funest voor studente in fraudezaak, examencommissie handelde niet onredelijk
Volgens het College van Beroep voor de Examens (Cobex) is bewezen dat een studente fraudeerde bij haar verslag van de minor Prestatiepsychologie. De sanctie die ze daarvoor kreeg van de examencommissie van de AMA blijft daarom staan. Een bekentenis van de studente speelt een belangrijke rol bij dat oordeel.