Wie vanochtend kwam aanrijden bij Saxion Deventer kon er niet omheen: er wordt gewerkt aan het oude spoorlijntje voor de parkeerplaats. Het gaat om onderhoud en dan vooral om de situatie veiliger te maken. “Mensen vielen over de rails”, weet Jos van Rodijnen van de Stichting Industrieel Erfgoed Deventer, dat eigenaar is van het pad.
Sommige automobilisten werden rechtsaf gestuurd naar de openbare parkeerplaats verderop de Berkelweg. Anderen mochten om de werkzaamheden richting slagboom rijden.
Saxion en ook de gemeente vinden namelijk dat de situatie bij het oude spoorlijntje veiliger moet. Na meerdere meldingen van valpartijen en zelfs een ambulance-oproep, plaatste de gemeente eerder deze maand een ‘verboden te fietsen’ bord bij het smalle paadje vanaf de Boreel naar de ingang van Saxion. Dat paadje is dus eigenlijk een spoorlijntje.
Daar komt dit onderhoud nu bij. Van Rodijnen zegt dat de gemeente de werkzaamheden uitvoert. Hij is ermee bekend dat er valpartijen waren. “Van fietsers, maar bij mensen op leeftijd”, zegt hij. “Daarom wordt de rails wat dieper gelegd, zodat er minder risico op valpartijen is.”
Gerelateerde artikelen
Evi komt eten bij Noor: een busblunder, virale TikTok-pasta en een stierenring
Evi gaat eten bij Noor Buisman (21), een sportieve studente Social Work die haar hele leven al in Bornerbroek woont, waar de muren net zo kleurrijk blijken als haar verhalen. Van een septumpiercing, een busblunder (van Evi), tot Noors opvallende haarverleden: er staat genoeg op het menu. “Op mijn werk in de ouderenzorg zeggen ze dat ik op een stier lijk.”
Column: Digital footprint
“Ik heb je gevonden op het internet”, zei een van mijn cliënten – ik werk in de zorg - uit het niets tegen mij. Ik raakte in de war en eerlijk gezegd schrok ik er een beetje van. Vrijwel al mijn social media-accounts staan namelijk ingesteld op privé, om te voorkomen iedereen alles zomaar kan zien.
Docent Ahank Kano-Tarah geeft met podcast stem aan jongeren: “Ze verliezen hoop op een andere baan dan die van fietskoerier”
Eén thema staat centraal in het leven van Ahank Kano-Tarah: jongeren. Ze werkt als docent bij de academie Mens en Maatschappij, is raadslid van de gemeente Enschede en heeft sinds kort een eigen podcast. Daarmee wil ze een stem geven aan een generatie die niet goed gehoord wordt. “We nemen jongeren niet serieus.”