Commerciële economie-student Jessel Blomhof (29) vloog naar Thailand om mee te doen aan de realityshow Paradise Hotel. Hier moest hij kiezen voor de liefde of het geld. De Enschedeër hoopte de 50.000 euro in handen te krijgen maar ongelukkigerwijs lag hij na de eerste aflevering uit het spel.
Paradise Hotel is een realityprogramma waarin een groep singles in een luxe hotel verblijft. Bij het inchecken vertellen ze of ze voor de liefde gaan, of voor het geld. Degene die het langst in het programma weet te blijven, wint een geldprijs van 50.000 euro.
Jessel zocht een nieuwe ervaring en wilde al langer meedoen aan een realityshow. Toen Paradise Hotel op zijn pad kwam besloot hij zich meteen op te geven voor het programma. “Zelf ben ik erg fan van reality-tv, ik hou ontzettend van strategisch denken en dit soort programma’s zijn echt mijn guilty pleasure.”
Geheim
De student moest zijn deelname strikt geheim houden voor zijn omgeving. Alleen zijn moeder en zijn huisgenoot wisten er van. Dat hij ‘ineens’ een tijd op vakantie zou gaan riep natuurlijk vragen op. Blomhof moest door 8 á 9 voorrondes voor hij mee mocht doen. “Ik moest eindeloze enquêtes invullen, motivatiefilmpjes opsturen en belletjes plegen met het hoofdkantoor van RTL. Uiteindelijk keurde de tv-psycholoog mij af omdat ik ‘niet in het plaatje zou passen’."
Een aantal dagen voor de vlucht naar Thailand kreeg de Enschedeër te horen dat hij toch mee mocht doen omdat een andere kandidaat was afgevallen. Het programma gaf hem drie extra dagen om zijn spullen in te pakken, inentingen te halen en de laatste contracten te tekenen. “Op dat moment was ik ook druk bezig het afronden van mijn scriptie, school ging ondertussen natuurlijk gewoon door”.
Een snel einde
Na de eerste aflevering lag de student uit het spel omdat zijn match voor iemand anders koos. Het avontuur was dus veel korter dan hij had gehoopt. “Het doel was natuurlijk om die 50.000 euro te winnen, maar jammer genoeg was dat niet het geval. Wel heb ik veel vrienden overgehouden aan het programma, de meeste facetime ik dagelijks. Vooral Sjorleone is een goede vriend geworden, we gaan regelmatig samen uit en dan blijf ik daar ook slapen.”
Het leven van Jessel is in korte tijd flink veranderd. Wat zijn zijn plannen voor de toekomst? “Op het moment ben ik gewoon aan het werk, ik heb een eigen marketingbedrijf waar ik druk mee ben. Ik hoop eind januari klaar te zijn met mijn opleiding maar waarschijnlijk duurt het iets langer. Ik heb nog een onvoldoende staan die ik op moet krikken."
De student hoopt in de toekomst mee te doen aan meerdere tv-programma’s. “Een show als Verraders of Jachtseizoen staat zeker nog op de planning.”
Gerelateerde artikelen
Studenten koken en dineren met directeuren en leiders; “Er is een generatiekloof”
Een wel heel bijzondere manier van netwerken: tijdens Cook with the Bosses koken en dineren studenten met managers en leiders van verschillende organisaties. In restaurant Rollecate in het gebouw in Deventer leerden ze elkaar en het werkveld donderdagavond beter kennen. Het blijkt dat de bosses ook nog veel van de studenten kunnen leren. “Soms ben ik wel jaloers op ze.”
Column: Binair stelsel
Oh leuk, er is weer eens een discussie gaande over de positie van hogescholen ten opzichte van universiteiten, het zogenaamde binaire stelsel. Er is immers weinig anders aan de hand in de wereld, laat staan het hoger onderwijs.
Voordelig je studieschuld aflossen via het keuzebudget, maar niet als je op Saxion (of een andere hogeschool) werkt
Bij steeds meer bedrijven en (overheids)organisaties kunnen werknemers hun keuzebudget gebruiken om studieschuld af te lossen. Daardoor is het mogelijk om zonder loonbelasting een deel van de schuld af te betalen. Werk je bij een hogeschool of universiteit dan is dit niet het geval. “Bij de cao-onderhandelingen moesten we keuzes maken.”