WhatsApp Image 2020-12-03 at 11.02.46.jpeg

Vernielingen en 'coronahangers': Saxion past openingstijden gebouwen aan

Saxion heeft last van figuren die 's avonds in de gebouwen rondhangen, zonder dat ze op de school horen te zijn. Volgens woordvoerder Karin Effing lijkt het erop dat de onbevoegden de school juist nu in coronatijd als hangplek zien. Bovendien zijn er vernielingen aangebracht. De school past de openingstijden van de gebouwen aan om de 'chillers' buiten de deur te houden.

In Deventer bij de APO zijn gipsen beelden aan de wand vernield en is onder andere bewegwijzering beschadigd. Het is de tweede keer in ongeveer een jaar dat de gipsen beelden zijn vernield, zegt APO-docent beeldende vorming Henk ter Horst. ,,Dit is de laatste keer dat ik ze herstel. Het zijn afgietsels van studenten; belachelijk dat die op deze manier geweld worden aangedaan."

Het is niet zo dat de gebouwen volledig sluiten; ze blijven wel geopend, maar de deuren gaan op slot voor onbevoegden. Studenten die bijvoorbeeld na 20.00u nog op Saxion moeten zijn voor college, moeten eerst een belletje plegen naar de receptie voor ze bijvoorbeeld het Ko Wierenga of het Deventer hoofdgebouw aan de Handelskade kunnen betreden. 

Volgens woordvoerder Karin Effing is dat niet de enige maatregel: er is ook extra toezicht. Personen waarvan men het idee heeft dat ze niks op Saxion te zoeken hebben, zullen hun collegekaart moeten presenteren. 

Effing: "Zeker in coronatijd kun je je voorstellen dat het absoluut niet de bedoeling is dat onbevoegden op Saxion zijn. Dat is normaal al niet de bedoeling, maar nu zijn er meerdere redenen. We vinden het belangrijk om in deze coronatijd een veilige studie- en werkomgeving te kunnen blijven, volgens de richtlijnen van het RIVM." 

Dit zijn de aangepaste openingstijden

Deventer
Handelskade - maandag tot en met donderdag van 07.30 - 22.00* uur en op vrijdag open van 07.30 - 17.30 uur.

Enschede
Ko Wierenga - maandag tot en met donderdag van 07.30 - 22.00* uur en op vrijdag open van 07.30 - 17.30 uur

Ariensplein - maandag tot en met donderdag van 07.30 - 20.00 uur en op vrijdag open van 07.30 - 17.30 uur

Edith Stein, Epy Drost en Randstad - maandag tot en met donderdag van 07.30-18.30 uur, vrijdag van 07.30-17.30 uur

Apeldoorn
maandag tot en met donderdag van 7.30 -18.30 en vrijdag van 7.30-17.30 uur

* Op alle locaties is de deur vanaf 20.00 gesloten i.v.m. jouw en onze veiligheid. Heb je dringende onderwijsgerelateerde zaken en wil je na deze tijd toch naar binnen? Bel dan naar de receptie: 088 019 8888.

Bas3

Bas Klaassen

Gerelateerde artikelen

laadpaal enschede

Betalen voor laden elektrische auto’s; “Thuis laden voordeliger”

Voor het laden van elektrische auto’s op Saxion zul je vanaf maandag 13 mei in de buidel tasten. Dan is laden niet langer gratis, maar betaal je 39 eurocent per kWH. Er wordt niet met een starttarief gewerkt, staat op intranet. Daarmee wordt het onaantrekkelijker om de auto vol te laden op Saxion, want volgens het bericht zal het in veel gevallen voordeliger zijn om thuis te laden.

Vrouwe Justitia|Bachelor HBO-Rechten Saxion

Voor toetsdiefstal veroordeelde student behoudt tóch zijn propedeuse, Cobex vernietigt besluit examencommissie AMM

Student M.B, die vorig jaar werd veroordeeld voor het verkopen van toetsvragen van Saxion, behoudt toch zijn propedeuse. Ook worden de resultaten van kennistoetsen die hij voor de vastgestelde periode van de toetsdiefstal aflegde, niet ongeldig verklaard. Volgens het College van Beroep voor de Examens (Cobex) heeft de examencommissie van zijn academie AMM te weinig bewijs geleverd voor de conclusie dat de student al vanaf 2017 de beschikking had over gestolen toetsen.

dev

Saxion Deventer start in september nieuwe Ad Interior Brand Identity: “Als eerste in Nederland”

Het is de derde nieuwe Associate Degree die start in september: Interior Brand Identity. De tweejarige voltijd opleiding is een spin-off van Interior Design en leidt studenten op tot experts in het vertalen van merkidentiteit naar ruimtelijke omgevingen. Volgens teamleider Jan Siebers was er vraag naar. “Raar dat dit er niet was.”