noot voor nood

Stichting Noot voor Nood schenkt 5.000 euro aan Saxion voor Oekraïne

De benefiet Saxion for Ukraine krijgt vijfduizend euro van stichting Noot voor Nood uit Oldenzaal. Deze stichting haalde in maart en april een groot bedrag op met muzikale evenementen. Penningmeester Peter Rouwhorst: “Noot voor Nood richt zich op regionale hulp, bij voorkeur aan jonge mensen. Daarin vinden we dezelfde doelstelling. Als bestuur kozen we daarom voor deze bijdrage, waarmee zeker twee studenten volgend jaar verder kunnen studeren.”

Rouwhorst zag vorige week het artikel in dagblad Tubantia over de Oekraïense studenten die de glazen pui van het Ko Wierenga-gebouw beschilderden. “Daar sloeg ik meteen op aan”, zegt hij. “We bespraken het idee met het bestuur en daaruit kwam al snel dat we Saxion for Ukraine willen steunen.”

De stichting Noot voor Nood bestaat twintig jaar en houdt ieder jaar een muzikaal evenement voor het goede doel. Dit jaar was dat voor de hulp aan Oekraïense vluchtelingen. Met de opbrengst werd bijvoorbeeld een digibord gekochte en Oekraïense lesboeken, fietsen aangeschaft en een transport van voedselpakketten georganiseerd. “We geven het ingezamelde geld het liefst uit aan zo concreet mogelijke projecten”, aldus Rouwhorst.

Sashaa

Hoe kun jij bijdragen?

Dat kan op grofweg drie manieren. Je kunt doneren via ons rekeningnummer NL59 RABO 0317 2594 15 t.n.v Stichting Saxion, o.v.v. SaxNow for Ukraine. En we gaan allerlei dingen verkopen voor 5 euro, het bedrag dat ongeveer nodig is per lid van de Saxion-gemeenschap. Maar wat wij de allermooiste optie vinden: je kunt zelf in actie komen! Meld het ons dan even via saxnow@saxion.nl, dan nemen we je actie op in het overzicht, en kunnen we er aandacht aan besteden.

Hoe je in actie komt, dat maakt ons niet; we waarderen alles, van klein tot groot. Ook de hoedanigheid maakt ons niet uit; of je dat nou doet als voetbalclub, als klas, academie, opleiding, dienst of helemaal zelf; alles is welkom.

Bureau met schrijfblok en toetsenbord

Redactie SaxNow