euro

Sportvergoeding omlaag, in ruil voor verzekering arbeidsongeschiktheid

Saxion-medewerkers kunnen dit jaar maximaal 70 euro declareren als sportvergoeding, bijvoorbeeld voor contributie en sportkleding. Dat is 30 euro minder dan vorig jaar. In ruil daarvoor komt een collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Dat sprak Saxion af met de vakbonden in het lokaal cao-overleg. In dat overleg wordt de besteding van de centrale arbeidsvoorwaardenmiddelen vastgelegd, de DAM-gelden. Woordvoerder Karin Effing zegt dat de arbeidsongeschiktheidsverzekering relatief duur is om individueel af te sluiten, en daarmee interessant voor alle medewerkers. De verzekering beschermt medewerkers als ze langdurig gedeeltelijk arbeidsongeschikt worden.

“Om de verzekering te bekostigen is een verlaging van de sportvergoeding nodig”, aldus Effing. “Maar medewerkers kunnen nog steeds maximaal 70 euro ontvangen. Daarmee blijven we sporten en bewegen stimuleren.”

De verschuiving van budget in de DAM-gelden, in totaal zo’n twee miljoen euro, is onderdeel van een grotere ruil. Zo is de bedoeling dat Saxion-medewerkers tien euro per maand krijgen als thuiswerkvergoeding. De reiskostenvergoeding, die medewerkers declareren, komen uit in een andere pot. Die zullen door de coronamaatregelen lager uitvallen, is de verwachting.  

rik

Rik Visschedijk

Gerelateerde artikelen

laadpaal enschede

Betalen voor laden elektrische auto’s; “Thuis laden voordeliger”

Voor het laden van elektrische auto’s op Saxion zul je vanaf maandag 13 mei in de buidel tasten. Dan is laden niet langer gratis, maar betaal je 39 eurocent per kWH. Er wordt niet met een starttarief gewerkt, staat op intranet. Daarmee wordt het onaantrekkelijker om de auto vol te laden op Saxion, want volgens het bericht zal het in veel gevallen voordeliger zijn om thuis te laden.

Vrouwe Justitia|Bachelor HBO-Rechten Saxion

Voor toetsdiefstal veroordeelde student behoudt tóch zijn propedeuse, Cobex vernietigt besluit examencommissie AMM

Student M.B, die vorig jaar werd veroordeeld voor het verkopen van toetsvragen van Saxion, behoudt toch zijn propedeuse. Ook worden de resultaten van kennistoetsen die hij voor de vastgestelde periode van de toetsdiefstal aflegde, niet ongeldig verklaard. Volgens het College van Beroep voor de Examens (Cobex) heeft de examencommissie van zijn academie AMM te weinig bewijs geleverd voor de conclusie dat de student al vanaf 2017 de beschikking had over gestolen toetsen.

dev

Saxion Deventer start in september nieuwe Ad Interior Brand Identity: “Als eerste in Nederland”

Het is de derde nieuwe Associate Degree die start in september: Interior Brand Identity. De tweejarige voltijd opleiding is een spin-off van Interior Design en leidt studenten op tot experts in het vertalen van merkidentiteit naar ruimtelijke omgevingen. Volgens teamleider Jan Siebers was er vraag naar. “Raar dat dit er niet was.”