SfU banner-100.jpg

Het grote overzicht: Wat gebeurt er allemaal en hoe gaat het?

Saxion voor Oekraïne; er gebeurt zoveel dat wij soms zelf ook het overzicht dreigen te verliezen. Daarom hier een chronologisch overzicht van activiteiten en memorabele momenten.

30/06 Spon­sor­loop rond Saxi­on-ge­bou­wen voor be­ne­fiet Saxi­on for Uk­rai­ne

Je laten sponsoren voor rondje(s) hardlopen of wandelen rond een Saxion-gebouw voor de benefiet Saxion for Ukraine. Dat is het idee van Jan-Chris Hullegie (ACT) en Janine Schoeman (GreenOffice). Op donderdag 30 juni is dat vanaf het plein Ko Wierenga, en de week erop, dinsdag 5 juli, vanaf de parkeerplaats in Deventer. 

pexels-run-ffwpu-2530130.jpg

24/6 Fotoserie: HBO-ICT haalt 334 euro op voor Saxion voor Oekraïne

HBO-ICT heeft 334 euro ingezameld voor de Oekraïnse studenten van Saxion. Met verschillende oud-Hollandsche spelen tegen betaling op een bloedhete parkeerplaats in Deventer zamelde het docententeam dat mooie bedrag in. De opleiding HBO-ICT in Deventer telt liefst dertien Oekraïense studenten. 

IMG_4009.jpg

24/06 Do­len door duis­ter en ver­woest Ma­rioe­pol; game laat voe­len hoe oor­log is

Niet alleen leren, maar ook iets bijdragen; dat was het doel van een groep van veertien CMGT-studenten. Met twee games willen ze laten voelen hoe het is om nu in Oekraïne te leven. Vrijdag testen ze de games en halen ze geld op voor Saxion voor Oekraïne. Maar dat is niet het enige doel. “We willen laten voelen hoe het is als je in oorlog leeft.”

team pic.jpg

23/06 Academie ACT doneert 500 euro

Ze haalden al 1.100 euro op met ‘Make Bags not War’, de 25 studenten en docenten van de opleiding Fashion & Textile Technologies. Dat bedrag ging naar Giro 555. Maar de na-order, ter waarde van 500 euro, moest nog een bestemming vinden. “Toen we de benefiet Saxion for Ukraine zagen, wisten we meteen: dit is de bestemming”, aldus ACT-directeur Raimond Bartelink.

ACT bartelink Visschedijk

23/06 HBO-ICT in actie voor Saxion voor Oekraïne

Het docententeam van HBO-ICT zet zich in voor de Oekraïense studenten. Tijdens de eindejaarsborrel van studievereniging Pro-Act in Deventer houden ze oud-Hollandse spelen, waar tegen kleine betaling aan deelgenomen kan worden. Het opgehaalde geld gaat naar Saxion voor Oekraïne. Onschuldig vertier, maar met een serieuze noot. De opleiding in Deventer telt liefst dertien Oekraïense studenten. “Het is superzwaar voor hen.”

pexels-graham-burton-9973452.jpg

21/06 Noot voor Nood schenkt 5.000 euro

De benefiet Saxion for Ukraine krijgt vijfduizend euro van stichting Noot voor Nood uit Oldenzaal. Deze stichting haalde in maart en april een groot bedrag op met muzikale evenementen. Penningmeester Peter Rouwhorst: “Noot voor Nood richt zich op regionale hulp, bij voorkeur aan jonge mensen. Daarin vinden we dezelfde doelstelling."

noot voor nood

15/06 Studenten maken gigantische tekening op gevel

Met krijtstiften tekenden de Oekraïense studenten van Saxion hun eigen ontwerp op de glazen gevel van het Ko Wieringagebouw. Daarmee trapten ze officieel de actie Saxion voor Oekraïne af, de actie waarmee Saxnow 160.000 euro voor de Oekraïense studenten van Saxion wil ophalen. Bovendien gaat het niet alleen om geld, zegt studente Anastasiia. “Net zo goed om aandacht."

oek

10/06 Selfie met Zelensky: Saxion Borrelt

Met een levensgrote kartonnen Zelensky waren we aanwezig bij Saxion Borrelt. Daar kon iedereen die dat maar wilde op de foto met Volodymyr, en dat gebeurde volop. 

strijks man

09/06 Aftrap op de site: SaxNow in actie voor onze Oekraïense studenten

 

Geef de Oekraïense Saxion-studenten de kans ook komend collegejaar te studeren, onder dat motto zet SaxNow de actie ‘Saxion voor Oekraïne’ op. Doel: we halen voor alle 72 studenten collegegeld van volgend jaar binnen. Dat kan niet zonder jou. Of je nu student, medewerker of alumnus bent: doneer of - misschien wel beter – kom in actie. Organiseer iets leuks om geld op te halen. SaxNow doet daar graag verslag van.

SfU banner kaal.png
Bureau met schrijfblok en toetsenbord

Redactie SaxNow